maanantai 7. toukokuuta 2012

Elämäni aakkoset: D niin kuin duunivaatteet.

Kamalan vaikeaa keksiä näitä aakkoskirjainten sanoja! D???!!! Pallottelin jo depistä, d-kuppia ja duuria, mutta mikään noista ei tuntunut juuri minun elämäni aakkosten D:ltä. Lopulta päädyin tähän duunivaate -aiheeseen, jota tulen käsittelemään tulevaisuudessa varmasti lisääkin. (Viime kevään pohdintoja täällä.)

Aloitin toukokuun alussa tutustussa työpaikassa 3 kuukauden pätkän, joten työvaateasia on siinä suhteessa taas ajankohtainen. Oma työpaikkani on toimisto, jossa pukukoodi on lähinnä casual. Varmasti jonain erityispäivinä on syytä pukeutua mekkoon tai siihen kaikkein konservatiivisimpaan housupukuun, mutta yleensä fiksut, siistit arkivaatteet ovat the way to go.

Ongelmallista oli kuitenkin löytää postaukseen kuvia; töihin lähtiessä tulee harvemmin näpsittyä kuvia itsestään (nim.merkki aina viime tingassa) ja töiden jälkeen olo (ja ulkonäkökin) on usein aika nuutunut. Yksi vaihtoehto olisi tietysti räpsiä PhotoBoothilla itsestään kuvia työpäivän aikana, mutta aivan niin julkea bloggailija en ainakaan vielä ole. Jotain kuvituksia työvaatetematiikkaan sopien kuitenkin löysin. Samalla hieman duunivaatefilosofiaa. Listen and learn.
Tässä vähän viime syksyn colour blocking -vimman asua. Tällaiset vaatteet päällä voisin oikein hyvin mennä töihinkin. Musta bleiseri on varmasti lähes jokaisen toimistotyöläisen vaatekaapin kulmakivi. Tämän kuvan bleiseri on boyfriend -mallinen ja merkkiä J.A.P. Se on kätevä heittää lähes minkä tahansa asun päälle. Työvaatteissa (kuten varmaan pukeutumisessani muutoinkin) olen värien ystävä. Jokaiseen päivään kuuluu jokin teemaväri. Se voi olla jotain suurta ja näkyvää, kuten uusi, tomaatinpunainen neuletakkini tai kuvan vihreät farkut. Toisaalta musta-valkoiseen tai vaaleanharmaaseen asuun voi lisätä väriä parilla pienellä asusteella.
Tämä asu ei ole mielestäni työasu. Tai ehkä voisin käyttää vihreää mekkoa jonain erityispäivänä. Jakku on kuitenkin uusi luottovaatteeni. Jigsaw'n pehmeä ja hieman venyvä jakku on supermukava päällä ja malliltaan vähän tyköistuvampi kuin edellisessä kuvassa näkynyt. Todellinen luottovaate.
Tässä kuvassa näkyy hitunen tehosteväriä punaisen vyön ja kaulakorun muodossa. Nämä vaatteet ovat hyvin lähellä sitä, mitä yleensä töissä käytän. Rentoa, asiallista, käytännöllistä. Liivin voisi korvata jakulla ja kengiksi vaihtaa mustat avokkaat, näin asusta saisi vielä vähän fiksumman.
Tämä DKNY:n luottomekko on palvellut monissa työtilaisuuksissa. Jostain syystä en osaa edes käyttää sitä vapaa-aikana. Bleiserin kanssa se on asiallinen, shaalin kanssa sopii periaatteessa vaikka cocktail -tilaisuuteen. Jalassa niinikään Eccon luottokengät. Nämä ovat olleet käytössä jo monta vuotta. Kuvassa ne eivät oikein tule oikeuksiinsa, kyseessä on siis nahkaiset, kiilakorkoiset avokkaat, jotka ovat mukavat kuin sukat.

Ylipäätään duunivaatefilosofiaani ehkä kuuluu tuttu sanonta "vähemmän on enemmän". Muutamalla, laadukkaalla perusvaatteella pääsee todella pitkälle. Käytä perusvärejä (mustaa, valkoista, beesiä, harmaata) ja yhdistele niihin rohkeampia värejä ja printtejä. Monikäyttöisyys on myös valttia. Työvaatteiden pitää olla helppoja muunnella ja yhdistellä. Tällöin parillakin asukokonaisuudella pääsee jo pitkälle!

Onko teillä luottovaatteita toimistoon tai muutoin töihin?


5 kommenttia:

Laiza kirjoitti...

Valitettavasti oon hirvittävän aamu-uninen, joten usein on tullut vedettyä päälle vain mitä nyt käteen sattuu ja se on aika harmillista, kun tykkäisin kuitenkin pukeutua suht siedettävästi. Silloin kun on aikaa, niin laitan mielelläni jonkun kivan mekon ja jotain pirteänväristä tehostetta. Yritys ois saada vaatekaapista sellainen, että sama mitä sieltä nappaa niin olis tyyli kunnossa. Mutta oikeesti taidan olla vaan liian laiska.

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Haluaisin kysyä, mistä olet ostanu nuo vihreät housut? Tilailetko paljon nettikaupoista (mitkä ovat suosikkisi?) vai oletko enemmän kaupoissa kiertelijöitä?

Tinde kirjoitti...

Hei Anonyymi!

Vihreät housut olivat löytö KappAhlista viime syksynä. Ovat XLNT -mallistosta ja alerekissä hintaa oli 9 euroa! Ostin myös punaiset :)

Ylipäätään olen enemmän "oikeiden" kauppojen käyttäjä. Nettikaupasta tilaan yleensä sellaisia vaatteita, jotka olen nähnyt livenä, mutta jotka ovat nettikaupoissa halvempia tai niistä on tarjolla koko, joka kaupasta puuttui. Vaikka pöksyt ovatkin XLNT -mallistosta, suurin osa vaatteistani on ihan normikaupoista ja normimallistoista. Etsimistä sopivien ja hyvin istuvien vaatteiden löytäminen tosin saattaa vaatia!

Nettikaupoista suosikkeja ovat henkkamaukan sivut ja net-a-porter.com. Myös Stockmannin ja Lindexin nettikauppoja on tullut käytettyä ja Monsoon.co.uk:ta. Monsoonin vaatteet ovat ihan suosikkeja, etenkin mekot. Briteissä toimiva halpisliike new look on aloittanut postittamisen Suomeen ja voin suositella heidän vaatteitaan; kokoja löytyy, hinnat ovat edullisia ja vaatteet tosi kivoja. Tässä vinkkejä kevääseen :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vastauksestasi, ja vinkeistä! :)

anrinko kirjoitti...

IIKS kun tuo vihreä mekko on UPEA sun päällä! Aivan ihana asu! Mäkin tykkäisin tuosta ihan mielettömästi. Löysin sun blogiin juuri ja tykkään. Itsekin olen isokokoinen ja opettelen rakastamaan itseäni tälläisenä.
Tervetuloa kurkkimaan iloisen värikkääsen Anrinko-blogiini. =) Jään lukijaksi samantien, kun niin tykkäsin sun asukuvista ja jutuista.