sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Kreikkalainen soijarouhepiirakka.

Kasvishelmikuu sujuu mukavasti. Eilen vietimme tanssiporukan saunailtaa meillä ja valmistelin tapahtumaa varten tyttöjen iltaan sopivan kasvismenun.

Tämä blogi on muuten maailman kätevin juttu! Sen sijaan, että pitäisin reseptikirjaa jossain keittiön hyllyllä, voin vain hakea suosikkireseptini blogin hakukentästä! Eilisen menuun kuului siis :

- Kreikkalainen soijarouhepiirakka (jonka resepti seuraavaksi)
- Foccaccia
- Kepeä vihersalaatti (jonka piti kyllä olla pinaattiin ja rucolaan tehty, mutta eilen citymarketista ostamani salaattipaketit olivat molemmat pilaantuneita kun avasin ne! Aargh!! Paljon ruokaa ja rahaakin suoraan roskikseen. Mikko pelasti sitten tilanteen hakemalla jäävuorisalaattia).

ja jälkiruoaksi aina niin herkullinen Brita-kakku. Tällä kertaa vadelma-passion -täytteellä.

Mutta nyt siis soijarouhepiirakkaan, joka alunperin on jauhelihapiirakka, mutta olen tehnyt sitä soijarouhetäytteellä jo vuosia. (Tuolla Lindahl'sin sivuilla on muuten hurjan hyviä reseptejä muutenkin!)

Ohjeesta tulee yksi, pyöreä piirakka tavallisessa piirakkavuoassa. Tupla-annoksesta saat levyllisen piirakkaa, kuten minä eilen.

Pohjana käytän aina itse valmista pakastetaikinaa. Säästää aikaa ja on aivan yhtä hyvää. Anna siis taikinan sulaa ja levitä voideltuun piirakkavuokaan.
Jos kuitenkin haluat tehdä oman pohjan sujuu se näin:  
- 150 g vehnäjauhoja
- 2 rkl juoksevaa margariinia
- 3 rkl kreikkalaista/turkkilaista jogurttia
- 1 rkl vettä
- 1 tl suolaa
Nypi jauhot ja suola margariiniin, jogurttiin ja veteen. Käytä 200 asteisessa uunissa n. 3 minuuttia.
Ohje siis pyöreään pienempään piirakkavuokaan. Tuplaohjeella saat pellillisen.

Täyte:
300 g soijarouhetta
aurinkokuivattua tomaattia
1 sipuli
1 rkl tomaattipyreetä
2 dl Lindahlsin jogurttia
1 kananmuna
suolaa ja pippuria
50 g juustoraastetta
fetaa tai salaattijuustoa

1. Kuullota sipuli ja silputtu aurinkokuivattu tomaatti pannussa.

2. Valmista sitten soijarouhe. Itse laitan 1 dl kiehuva vettä / 1 dl rouhetta. Käytin 50-50 tummaa ja vaaleaa rouhetta. Anna veden imeytyä hetki, mausta esim. kasvisfondilla.
3. Yhdistä soijarouhe sipuli-tomaattiseokseen ja paista rasvassa pannulla (rasvaa voi laittaa vähän reilummin, koska rouheessa sitä ei ole - toisin kuin jauhelihassa).
4. Yhdistä jogurtti ja kananmuna sekä tomaattipyree, sekoita seos huolellisesti soijarouheen kanssa ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
5. Levitä seos piirakkapohjan päälle. Sirottele päälle fetaa ja juustoraastetta.

6. Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia, tai kunnes piirakka on saanut kauniin värin. Tarjoile raikkaan salaatin kera ja nauti ystävien kanssa!
Tsädäm!

6 kommenttia:

Anutin kirjoitti...

Oioioi! Näyttää NIIN HYVÄLLE!!! Taitaapi olla pakko kokeilla!

Elli kirjoitti...

Onpas herkullisen ja helpon kuulonen piirakka. Taidan kokeilla! :)

pirjo sylvia kirjoitti...

Tätä pitää kokeilla:)

Tinde kirjoitti...

Suosittelen lämpimästi. Tämä on vieraille aina maistunut (riippumatta muuten siitä, onko kyseessä lihan- vai kasvissyöjä!).

Kertokaa sitten kokemuksista! Kiinnostaa tietää :)

Ulla Nikula kirjoitti...

oli nii-in hyvää! tiina on emännistä parhain! pus!

Jenna kirjoitti...

Tiina oli loistava emäntä taas kerran! JA todellakin maistui myös lihansyöjälle! :)