tiistai 21. helmikuuta 2012

Late-lammas kakku!

 Nyt oli sen verran villit bileet, että oli pakko laittaa huutomerkki otsikon perään. Lauantaina siis juhlittiin kummipoikani Iisakin 3-vuotissynttäreitä ja mittatilaustyönä kummitädiltä tilattiin Late-lammas -kakku. Netistä löytynyt ohje on TÄÄLLÄ, katselin mallia siis Dream -leivontablogista. Sisällä aivan perus sokeritäytekakku (4 munaa, 2 dl sokeria, 2 dl jauhoja, 1 tl leivijauhetta, uuniin 200C, 20 minuuttia). Täyte oli hedelmäinen, mangorahka, vadelmahillo, banaani. Sopi mielestäni lasten juhliin.

Tuo päällyosa oli helppoa kuin heinänteko. Vaikein osa oli löytää näitä valkoisia vaahtokarkkeja. Kävin Minimanissa ja Lidlissä vaahtokarkinmetsästyksessä, kunnes lopulta Citymarketin jenkkihyllystä löytyi. Joka paikassa oli vain värikkäitä ja jotain spiraalin muotoisia. Onneksi lopulta löytyi ja Late-lammas sai pörröisen turkkinsa. Naamahan on mustaa marsipaania. Säästin mangorahkaa (mango-mousse, rahka ja kermavaahto) niin, että riitti kakun päälle ja sivuillekin. Sitten halkaisin vaahtokarkit puoleen ja pistelin reunoilta lähtien koko kakun päälle. Tsädäm!
 Milena hehkeänä. Asu mätsää muuten herkullisesti ilmapalloihin! Itse olen kameran takana, mutta kerrottakoon, että 3-vuotispäiville lähtiessä jouduin vielä viime hetken garderoobinvaihdokseen. Ensin olin laittamassa päälle by Malene Birgerin silkkipaitaa ja Jigsaw'n sifonkihametta kun tajusin, että olen menossa lasten synttärijuhlille. Trikoota ja helposti pestävää päälle siis!
 Mikko availee päivänsankarin kanssa meidän lahjaa. Sisältä paljastui Duplo -sarjan Martti-auto. Cars -elokuvasta tuttu.
 Mikä herkullinen juhlapöytä!
 Milenan tekemät cup cakekit olivat ehkä näteimpiä ever!
 Kova puhallus!
Mums, mums. Kakku teki hyvin kauppansa. Tosin on sanottava, että ehkä nuo vaahtokarkit eivät ole se kaikkein herkullisin kakun päällinen, mutta hauskan näköisiä silti.

5 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Aivan mahtava kakku!

Ulla Nikula kirjoitti...

jee, late-lammas! pihlaan ainakin ulkomuoto uppos kybällä!

Tinde kirjoitti...

Aika harvoin on ollut lapsilta niin innostunut vastaanotto kuin tällä kertaa. Pihla saa laittaa tilauksen tulemaan kun kesällä juhlitaan :)

Anonyymi kirjoitti...

Aivan mieletön kakku, Tiina! :) Oon ite Late-lammas fani, joten oon vähän ehkä liianki innoissaan tosta. Kohta saat tilauksen munki synttäreille. :)

/Erica

Dream kirjoitti...

Hieno tuli kakusta :)
Ja tosi kiva blogi sinulla :)