Tässä täydellinen foccaccia -resepti, joka on helppo, nopea, halpa ja kruunaa minkä tahansa illanvieton.
1/2 pkt tuorehiivaa (tai paketti kuivahiivaa)
12 dl vehnäjauhoja
6 dl kädenlämpöistä vettä
2 rkl hunajaa
2 rkl oliiviöljyä
hiukan merisuolaa
- Murenna hiiva veteen ja lisää hunaja, öljy ja suola.
- Lisää n. 12 dl vehnäjauhoja (taikinan on tarkoituskin tässä vaiheessa tarttua vielä kulhon reunoihin).
- Anna taikinan kohota noin 20 min. lämpimässä. Kaada se sitten öljyttyyn, laakeaan vuokaan. Vaihtoehtoisesti voi myös kaataa sen suoraan leivinpaperille.
- Sivele päälle öljyä. Säästelemättä. Perinteisesti päälle painellaan tummia oliiveja, itse käytin aurinkokuivattuja tomaatteja. Päälle vielä rosmariinia ja merisuolaa. Anna kohota vielä hetki.
- Kypsennä 175 -asteisessa uunissa n. puoli tuntia, tai niin kauan, että pinta on saanut kauniin värin.
- Lisää n. 12 dl vehnäjauhoja (taikinan on tarkoituskin tässä vaiheessa tarttua vielä kulhon reunoihin).
- Anna taikinan kohota noin 20 min. lämpimässä. Kaada se sitten öljyttyyn, laakeaan vuokaan. Vaihtoehtoisesti voi myös kaataa sen suoraan leivinpaperille.
- Sivele päälle öljyä. Säästelemättä. Perinteisesti päälle painellaan tummia oliiveja, itse käytin aurinkokuivattuja tomaatteja. Päälle vielä rosmariinia ja merisuolaa. Anna kohota vielä hetki.
- Kypsennä 175 -asteisessa uunissa n. puoli tuntia, tai niin kauan, että pinta on saanut kauniin värin.
Huom! Myös puolikkaasta reseptistä saat ihan mukavan kokoisen foccaccian.
Foccaccian voi nauttia salaatin tai pastan kera, tai ihan vain sellaisenaan. Olennaista on nauttia ystävien ja hyvän viinin kanssa. Myös kynttilät suositeltavia, etenkin syksyisin. (Myös oiva lisä kesäiseen herkkupöytään, tällöin kynttilät eivät pakollisia.)
Resepti ihanalta Liinalta. Kiitokset!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti