maanantai 5. joulukuuta 2011

Tiina's Annual Thanksgiving.

Pahoittelen taas tätä hiljaiseloa. Tällä erää minua on pitänyt kiireisenä mitä parhain syy; jokavuotiset kiitospäivän kutsut, jotka järjestin tänä vuonna toista kertaa.
Kestitsemiskirjani, johon merkitsen aina tapahtuman, menun, vieraat ja ostoslistan.
 Tapahtuman virallinen nimihän on Tiina's Annuan Thanksgiving ja pyrkimykseni on kutsua kotiin muutamia ihania ystäviä ja syöttää heidät pökerryksiin hyvässä seurassa. Valitettavaa on, että ruokapöydän äärelle mahtuu kerralla vain 8 henkilöä. Enemmänkin haluaisin kutsua, vaikka toisaalta on myös mukava viettää joskus iltaa pöydän ääressä istuen (isompi pöytä...ja ööö.. ruokailuhuone tilaukseen siis!)

Luvassa on muuten myöhemmin reseptejä, nyt fiilistellään yleisesti!

Menu ilallle oli seuraavanlainen:
Kalkkuna, mac'n'cheese, bread stuffing (eli leipätäyte, joka kuuluu kalkkunan sisälle perinteisesti. Nyt kuitenkin tein sen uuniastiassa - sopii myös kasvissyöjille), sweet potatoes, eli bataattilaatikko vaahtokarkeilla ja saksanpähkinöillä, perunamuusi, maissi, kastike, karpalohillo. Jälkiruoaksi Martha Stewartin perinteinen Apple Pie ja unohtumaton suosikkiherkku Banoffee Pie (tällä kertaa triplana!)
Mac'n'Cheese, ennen uunia.
Juhlakalu eli kalkkuna. Valmistelu alkaa 3 päivää ennen h-hetkeä.

 Reseptejä löytyy netistä. Martha Stewart on ollut ihan ykkösluokan apu, samoin youtuben opetusvideot, joiden avulla kalkkunanpaistokin sujui.

 Bread stuffing, mukana kuivahtanutta leipää, selleriä, sipulia ja rusinoita, tehdään valmiiksi uuniastiassa.
 Tämä bataattiuunivuoka saa muuten vieraat hulluuden partaalle!
 Traditional Apple Pie ja Banoffee Pie. Mmmm...
 Banoffee valmiina.
 Aamuyöstä maistui Tiina's All-American  Snack Bar.

Tässä vaiheessa iltaa tapahtui jotain outoa... Kameraan oli jäänyt päälle jokin kummallinen yökuva-asetus, jonka takia kaikki kuvat ovat ihan superhuonoja! Koettakaa kestää.
 Noutopöytä.
Mac'n'Cheese valmiina.

 Kiitospäivän pöydässä mukavaa on mielestäni se, että kasvissyöjälle löytyy ihan valtaisasti valikoimaa! (Ulla edustaa kasvissyöjää tässä kuvassa. Ei lavastettu.)

 Ja sitten kun ammattivalokuvaaja otti kameran esiin ja vaihtoi asetuksen "automaattiseen" kuvalle kävi näin. Hyvä minä!
Jälkkäri.

Illallisellahan kuuluu istua pöydän ääressä ja jutella mukavia. Check. Kiitospäivän erityispiirre on se kun käydään pöydän ympäri ja kerrotaan omia kiitollisuuden aiheita. Suomalaiset puhuvat tunteistaan niin harvoin, että tässä vaiheessa voi pieni itkukin tulla. Ei haittaa!

Loppuillasta kunnioitimme niinikään jenkkiperinteitä ja katsoimme urheilua. Tällä kertaa Heleniuksen em-matsin. Ei siitä sen enempää, ottelu oli sen verran erikoinen. Tunnelma oli kuitenkin korkealla.

Ylipäätään rakastan tätä omaa kiitospäivän perinnettäni ja aion tosiaan tulevinakin vuosina laittaa pöydän koreaksi sopivana ajankohtana. Kun joulua - ja useimpia muitakin juhlapyhiä - juhlitaan perheen ja suvun kanssa on ihanaa juhlia jotain myös rakkaiden ystävien kanssa. Kiitokset siis vielä osallistuneille. Ihana ilta!

7 kommenttia:

Ulla Nikula kirjoitti...

tuo yökuvausasetushan on ihan loistava! se häivyttää mun megalomaanisen vauvamasun tuskin havaittavaksi.
ilta oli ihana! ruoka ja seura olivat täydellisiä!
kiitos vielä sinulle, rakas ystävä!

Anonyymi kirjoitti...

Aaah, ihanaa oli, ja massu oli täynnä pitkälle seuraavaan päivään. <3 Hyvän näkönen tuo kalkkuna nyt kun siitä oli kuva oikeen koko komeudessaan! -E

brb bob kirjoitti...

Mahtoi olla hyvää, nam!

Anna kirjoitti...

Saaks näihin bileisiin ostaa ulkopuolisetkin kutsuja hei, ei oo todelliset noi mätöt!? 8)

Jos kutsuja ei myydä, niin vapiskaa omat ystäväni, ens vuonna räjähtää mun keittiössä! :D Odotan kieli pitkällä reseptejä, jos ei jo selvinnyt..

Tinde kirjoitti...

Hahhaa! Ihan mahtava idis. Jos rahapula vaivaa ensi vuonna (ja milloinkas ei vaivais..) niin täytyy varmaan harkita tätä laajempilevikkistä kiitospäivää, johon pöytäpaikan voi lunastaa :D

Reseptejä mitä ehdottomimmin tällä viikolla tulossa. Worry not :)

Anonyymi kirjoitti...

bataattivuoka vaahtokarkeilla... aika HC. onko se oikeasti ihan oikeaa ruokaa.. sitä on pakko kokeilla! olen kerran ollut thankgiving dinnerillä ameriikan mailla, vaihtarina ollessa ja paljon tuli syötyä ja hyvää. erilaiset apple pie, cherry pie yms on jumalaisia!

Tinde kirjoitti...

Vannon ja vakuutan, että juuri tämä bataattivuoka on joka kerta saanut vieraat ihan pökerryksiin. Suoranainen hitti! ja varmasti voisi toimia joulupöydässäkin! Syödään siis suolaisten ja lämpimien ruokien kanssa :)