Jatketaan vielä kiitospäiväteemalla. Vaikka kiitospäivä on tämän vuoden osalta jo mennyttä, sopivat nämä herkut mielestäni ihan hyvin myös joulupöytään. Lisäksi aika monilla meistä on useampi joulupöytä vierailtavana juhlapyhien aikaan. Mikäli olet jo käynyt syömässä aattona vanhemmilla ja jouupäivänä appivanhemmilla, eikö olisi mukava tarjota tapaninpäivänä vähän erilaisia herkkuja?
Tämä bataattivuoka on lämmin ja makea ja sen voi nauttia joulupöydässä vaikka laatikoiden joukossa. Herätti omissa juhlissani aivan valtavaa ihastusta ja oli jäänyt viime vuodesta vieraiden mieleen niin, että jo ovella sitä kyseltiin.
Tarvitset: Uunivuoka, bataatteja TAI bataattisosetta, smetanaa, yhden sitruunan mehun, voita, vaahtokarkkeja, saksanpähkinöistä. Mausteena suolaa, ruokosokeria (tai fariinisokeria), muskottipähkinää.
1. Kuori ja keitä bataatit (kuudelle hengelle n. 4 isohkoa bataattia). Muussaa ja lisää hieman voita ja suolaa. Vaihtoehtoisesti (tämä on huomattavasti helpompaa ja maku on aivan yhtä hyvä!) tyhjennä kulhoon 3 pötköä bataattisosetta (suola valmiina, voi lisätä vähän jos haluaa. Voita ei välttämättä tarvitse).
2. Sekoita bataattimuusiin 1 purkki smetanaa, yhden sitruunan mehu ja mausta muskottipähkinällä ja n. 1 rkl sokeria (ruoko- tai fariini, voi lisätä myös 2 tl vaniljasokeria).
3. Kaada bataattiseos voideltuun uunivuokaan. Asettele päälle valkoisia vaahtokarkkeja (jenkkityylisiä, ei mitään mansikan makuisia!), saksanpähkinöitä sekä pari ruokalusikallista ruskeaa sokeria.
4. Paista uunissa n. 200 astetta, n. 30 min. Mikäli vaahtokarkit tummuvat liikaa, laita uunivuoan päälle pala foliota. Voilá!
3 kommenttia:
onks taa jalkiruoka
sun eka kuva menee tekstin paalle, voi tosin olla vaan chromella
Mistä sää revit näitä ihania!
"Tämä bataattivuoka on lämmin ja makea ja sen voi nauttia joulupöydässä vaikka laatikoiden joukossa." Eli suolaisten kanssa syödään, vaikka maku onkin makea.
Näkyykö nyt paremmin??
Ja netistä revin, ofcourse :D Kiitos Martha Stewart!
Lähetä kommentti