torstai 16. toukokuuta 2013

Kesäjuhladilemma.

Sain kommenttiboksiini kysymyksen:

Moi!
Jos vielä analysoit kutsussa olevia pukukoodeja, niin kysyisin mitä on mielestäsi "kesäinen juhla-asu". Tilaisuus on päiväsaikaan oleva kesäjuhla (klo 12-17), jossa paikalla myös ministeritason ihmisiä. Voiko mekko olla polvipituinen? Sukkikset on parempi varmaan laittaa jalkaan, joten varpaiden ei varmaan sovi pilkottaa korkkareista?
Kiitos!


Analysoinhan minä! (Todella hienon kuuloinen sana tuo analysointi tässä yhteydessä.)

Ihan hyödyllinen tieto olisi ollut se, missä ympäristössä juhla pidetään. Pukeutumiseen vaikuttaa nimittäin aika paljon se, toimiiko juhlapaikkana jokin rento ulkotila vai jokin virallisempi sisätila tai vaikkapa virastoympäristö. Myös se, onko tarjoiluna esimerkiksi lounas tai vain kesäinen juoma tai cocktail -paloja voi vaikuttaa juhlan luonteeseen. Entä onko kyseessä juhla, jossa vain pistäydytään tuon aikaraamin puitteissa vai ovatko kaikki juhlijat paikalla alusta loppuun? Entä onko juhla arkena vai viikonloppuna? Toki myös oma rooli vaikuttaa; oletko juhlissa vieraana vai viran puolesta. Emmeköhän kuitenkin voi laatia kysymyksen perusteella jotain viitteellisiä ohjeita ja muutaman esimerkkiasun.

Noihin kysymyksiin vastaisin näin; Mekko voi päiväsaikaan olla polvipituinen tai vaikka vähän lyhyempikin. Päivätilaisuuteen täyspitkän mekon / hameen pukeminen olisi itseasiassa vähän erikoista (vaikka rennompiin kesäjuhliin voi toki harkita maksimekkoakin). Sukkisten pakollisuus riippuu mielestäni ympäristöstä, lämpötilasta ja helman pituudesta. Ulkotilaisuudessa sukkiksia ei tarvitse käyttää, mikäli paikkana taas toimii jonkin viraston kokoussali, sukkikset voivat olla paikallaan. Mikäli lämpötila on todella kuuma, olisi sukkisten pukeminen vähän hassua - silloin sääret voivat olla paljaat. Pidemmän helman kanssa ilman sukkiksia juhliminen on myös ihan ok. Nykymaailmassahan löytyy myös sukkiksia, jotka ovat varpaastakin lähes näkymättömät, joten varpaatkin voi ihan hyvin paljastaa. Kenkiä on niin moneen lähtöön, että varpaat voivat pilkottaa aika konservatiivisestikin; jalkaan ei kannata laittaa mitään Katie Price -henkisiä remmikorkkareita - ne voi säästää striptease -esityksiin.

Huomionarvoista on muuten sekin, että nuo ministeritason ihmiset (tällä ymmärrän kirjaimellisesti nykyiset ja entiset ministerit, koska ihmistasona tuo joukko on kovin värikäs!), pukeutuvat kesäjuhlaan myös rennommin. Miesministerillä ei välttämättä ole tummaa pukua, vaan esim. vaalea bleiseri ja krakin on voinut jäädä asusta pois. Naisministeri saattaa tulla tapahtumaan kesämekossa.

Ylipäätään lähtisin tähtäämään asulla rennon asialliseen tyyliin, joka on kesäinen ja hieman trendikäskin, mutta silti juhlava. Ehkäpä tähän tyyliin:


kesäjuhlat1


Tämä asu on nuo ylläolevat muuttujat huomioonottaen kaikkein sallivin. Kokonaisuus käy siis ulkotilaisuuteen tai juhlavampaan ympäristöön. Asu koostuu kahdesta osasta; kesämekosta sekä klassisesta jakusta. Tähän esimerkkiin valitsin kukkamekon, jonka siluetti on naisellinen ja vähän retro olematta kuitenkaan liian kellohelmainen tai söpöilevä. Musta jakku toimii aina; kesällä kuitenkin lyhyempi malli, vajaamittaiset hihat ja "waterfall" -miehusta sopivat tilanteeseen. Asusta statement -laukulla, nudeilla ja klassisilla kengillä ja yksinkertaisilla koruilla. Voilá.

kesäjuhlat2


Tämä silkkihousujen ympärille rakentuva kokonaisuus on asuista rennoin. Tämä käy hyvin ulkotilaisuuteen - etenkin jos tilaisuudessa pitää taiteilla esim. nurmikolla. Housut käyvät juhliin jos materiaali on juhlavaa silkkiä tai muutoin vähän kiiltävää. Trikookankaiset tai puuvillaiset haaremihousut jättäisin hellepäiviä odottamaan. Neutraali yläosa hillitsee housujen kuosia. Asusteet kannattaa niinikään pitää simppeleinä.

kesäjuhlat3


Virallisempaan ympäristöön taas lähtisin liikenteeseen kotelomekolla, jota voi asustaa kesäisesti. Musta kotelomekko kesäjuhlissa voisi olla tylsäkin valinta, joten sen kaveriksi kannattaa etsiä väriä ja muutoin kesäisiä ja kepeitä asusteita. Shaali tai huivi on jakkua parempi valinta konservatiivisen mekon kaveriksi, kuitenkin on hyvä varata mukaan jokin peite käsivarsille. Ilmasta riippuen sitä voi sitten käyttää enemmän tai vähemmän. Korut ovat klassiset helmet. Keltaisen kaveriksi maalaisin kynnet vähän beigeen taittavalla lakalla. Look on tavallaan konservatiivinen, mutta herkullinen sitruunankeltainen tuo siihen eloa.

Toivottavasti näistä löytyy inspiraatiota oman asun suunnitteluun! Mukavia juhlia ja terveisiä ministereille!

Puss!

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oih ihana postaus! Itsellä samanmoinen ongelma; juhlia tulossa, mutta mitä päälle?! Tää oli superhyvä! KIITOS! Kerrotko vielä, minkä merkkiset nuo ihanat silkkihousut ovat? Kiitos :)

Tinde kirjoitti...

Heips!

Housut näköjään River Islandista, brittikauppa, joka toimittaa myös suomeen.

Tässä linkki housuvalikoimiin:
http://www.polyvore.com/river_island_pants/shop?brand=River+Island&category_id=28

Tosin saman henkisiä printtihousuja on näkynyt kaupoissakin aika paljon :)

Anonyymi kirjoitti...

Oi, mistä on tuo ihanan keltainen pääkallohuivi?

Tinde kirjoitti...

Kuvaan kaapattu Alexander McQueenin pääkallohuivi. Netistä varmasti jostain löytyy; aiemmin ainakin net-a-porterissa on ollut McQueenin pääkallohuiveja myynnissä, joskaan väreistä en tiedä.

Anonyymi kirjoitti...

Hei! =)

Sun blogi on ollut aivan ihanan inspiroiva kaikkien arkisien vaikeuksien keskellä, kiitos! <3 Koska mahdat palata jatkamaan tätä ihanaa blogia?

-Ilona-

Tinde kirjoitti...

Kiitos Ilona! Lämmittää mieltä :)

Blogi on kyllä mielessä, mutta en vielä ole saanut inspiraatiopuraisua, että aloittaisin täysipainoisesti uudella innolla. Tuntuu, että en viitsi kirjoitella harvakseltaan, mutta asia tosiaan muhii koko ajan takaraivossa. Lupaan, että ennen pitkää. En katoa :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Täällä on myös yksi lukija joka malttamattomana odottelee sun paluuta.
Mulla on samanikäinen lapsi kun sulla, joten ymmärrän kyllä jos/kun bloggaamisen ei meinaa riittää aikaa. Mutta olisi kiva lukea jotain vauva/äiti juttuja myös :)

Maria kirjoitti...

Täälä kans odotellaan sun paluuta kielipitkällä :)

Anonyymi kirjoitti...

Oi oi täälläkin toivotaa et tulisit takas!!! :-)

Anonyymi kirjoitti...

Apua! Vauvani on nyt 1v 3kk, söpö ku sika pienenä, mutta itse olen jumittunut legginssien ja likaisen suttuponnarien viidakkoon. Teethän vielä come backin ja tuot vinkkejä tähän härdelliin! Kuinka saada itsestä taas ihmisen näköinen?!?

Tinde kirjoitti...

Ihana Anonyymi!

Yritän kyllä! Jos vain itse saisi jostain tietoon tuon saman asian :D

Anonyymi kirjoitti...

O ou. Täällä sama anonyymi kirjoittaa. Nyt tilanne on mennyt vaan pahemmaksi. Taapero 1v9 kk ja vauva 3kk... vaatekaappi täynnä vaatteita mihin ei mahdu, en aina jaksa tai ehdi pestä edes hampaita aamuisin tai harjata tukkaa.
Oi palaa takaisin kirjoittamaan ja inspiroimaan meitä!!!! :-) help is needed!!!