sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Yummy Mummy Style.

Ehdinpäs! Vielä on viikonloppua hetkinen jäljellä. Olen eilisestä asti valmistellut postausta pari minuuttia kerrallaan kunnes yksi tyyppi on vaatinut välitöntä ja jakamatonta huomiotani. Miten äitibloggarit pystyvät tähän?!

Vauva täytti perjantaina kaksi kuukautta ja uusi elämä on alkanut asettua uomiinsa. Eilen saimme Mikon kanssa ensimmäistä kertaa vauvan nukkumaan ennen meitä ja katsoimme kaksistaan olohuoneessa jakson Walking Deadia. Olo oli lähes epätodellinen. Ehkä tämä merkitsee sitä, että ns. lapsivuodeaika rupeaa olemaan ohitse. Henkisesti olo on normalisoitunut ja fyysisesti pikkuhiljaa myös.

On siis aika ruveta miettimään kevätmuotia!

yummymummy

Tulevan parin vuoden ykkösasusteet tuoreella äidillä taitavat olla vaunut ja vaippalaukku. Tämä on minusta ihan ok. Vaunuthan ovat tosi kätevät siinä mielessä, että ne hoikentavat ja niiden taakse voi piiloutua! Mikon kanssa päädyimme Bugaboo -merkkisiin vaunuihin, jotka ovat aivan mielettömän ihanat. Samaan runkoon saa kiinnitettyä tosi kätevästi myös autokaukalon. Bugabooihin on saatavilla paljon lisäosia ja minulla on noiden mandariinin väristen kankaiden lisäksi myös pinkit, jotka muuttavat vaunujen ulkonäön täysin. Cityoloissa ne ovat hurjan kätevät kääntyvien eturattaiden ja keveytensä ansiosta. Suosittelen todella lämpimästi!

Toinen vakioasuste on vaippalaukku. Olen tunnetusti laatulaukkujen ystävä ja uskon vakaasti, että laatu korvaa määrän laukkuasioissa. Perehdyin vaippalaukkutematiikkaan kattavasti jo odotusaikana ja oman näköistä laukkua ei todellakaan ollut ihan helppoa löytää. Koska laukku kulkee pitkän aikaa aina mukana ja on käytännössä myös äidin käsilaukku ajattelin heti, että laukun pitää olla sellainen, jota käyttäisin muutoinkin. Mikäli laukku olisi käyttökelpoinen myös vaippa-ajan jälkeen, voisin hyvällä omatunnolla satsata siihen vähän enemmän. Käytännöllisyys on hankinnassa tietysti kaiken a ja o; vaippalaukun kohdalla tämä merkitsee paljon lokeroita sekä sitä, että laukku on helppo putsata eikä ole arka kosteudelle. Mittavien nettisurffailuhetkien jälkeen sallin itseni alkaa unelmoida tuosta kuvan Marc by Marc Jacobsin Preppy Nailon Diaper Bagista. Se tosiaan on nimenomaan vaippalaukku; mukana tulee jopa vaihtoalusta! Lilan laukun hankkiminen oli jälleen kerran sinnikkyyttä ja kekseliäisyyttä vaativa operaatio. Tässä värissä laukkuja oli saatavilla vain jenkkilläisistä nettikaupoista (ja tosiaan OLI, enää tätä väriä ei löytynyt mistään - tosin Nordströmillä oli myynnissä herkullinen fuksia!). Shopbobissa laukku löytyi mustana ja harmaana, joten olin yhteydessä MBMJ:n Euroopan toimistoa myöten aika moneen paikkaan. Loppujen lopuksi tilasin laukun amerikanserkkuni kotiin, joka lähetti sen minulle samalla kun laittoi postiin vauvalahjan. Kiitokset siis sinne! Nyt laukusta löytyy vaippojen ja kosteuspyyhkeiden lisäksi vauvan varavaatekerta, Bepanthenia, varatutti minigrip -pussissa (tämä on ihan ehdoton!), huulirasvaa, neuvolakortti, aurinkolasit, vauvan peitto, pukluliina, ponnareita, kalenteri, iphone, lompakko, käsidesiä ja muuta ehdottoman tarpeellista. Tulevaisuudessa laukku on riittävän iso läppärille tai vaikka yöpymistarvikkeille. Hyvä ostos siis.

Muutoinkin olen sitä mieltä, että uusien äitien pitäisi saada (tai hankkia itse) jokin hemmottelupalkinto kovasta puristuksesta. Toki vauva itsessään on palkinnoista suurin, mutta oikeesti hei, ansaitsemme jotain ihanaa itsellemmekin. (Minusta nuo vauvojen isät voisivat olla vastuussa tällaisen lahjan hankkimisesta. Käsittämätöntä, että miehet juhlivat omaa isyyttään varpajaisissa, mutta uusille äideille ei ole mitään juhlia! Muistakaa siis lastenne äitejä jollain ihanalla yllätyksellä.)

Kevätmuodissa juuri nyt on tärkeintä se, että saan tissin kätevästi ulos. Käynnissä on vuoden kestävä Mardi Gras, jossa pääpointti jokaisessa asussa on se, että imetys onnistuu kätevästi. Nyt olen suosinut ns. kahden topin taktiikkaa, jossa alla on paita tai toppi, jonka saa vedettyä rinnan alle ja päällä paita, joka nostetaan rinnan päälle (toimii näkösuojana maailmaa vastaan). Kiinnostusta herättävät muutoin värikkäät ja sporttihenkiset asiat. Seuraavaksi ostoslistalla ovat pinkit lenkkarit, jotka haluaisin jalkaani vapuksi.

Nyt äkkiä nukkumaan ennen ensimmäistä yöpalaa! Siihen on aikaa n. 3 tuntia. Eikä haittaa yhtään!

Pusss!

5 kommenttia:

Elsa/ Oi mutsi mutsi kirjoitti...

Eiks sulle kukaan oo kertonut et äitibloggaajat saa Kelalta assarin ekoiksi 8 kuukaudeksi blogia varten?! ;)

Mulla ei suoraan sanottuna ollut muuta symbioosissa vastasyntyneen kanssa kuin blogi, olin ihan hiton hyvä juoksemaan koneelle ku muksu illalla nukahti. Tapa näköjään säilynyt...tsemppiä! ja onnea :)

Mimmi More To Love kirjoitti...

Voii kun näyttää hyvältä! Oma ehdoton vaippalaukkuhankintani olisi juurikin samainen MBMJ! Tekis mieli hankkia se jo, vaikka vauva ei suunnitelmissa olekaan :D

Sonia kirjoitti...

Oon kyllä ihan samaa mieltä tuon hemmottelupalkinnon suhteen, on se synnytys vaan semmoinen rutistus että palkinto on kovasta työstä ansaittu. Mulla toimii "vaippakassina" LV:n Neverfull, joka on tosi usein aivan full vaipoista, rasvoista, vaihtovaatteista eväistä ym :)

Lotta kirjoitti...

Ihana laukku! Ite oon kyllä ollu vähän lasten erikoisvarusteita vastaan. Itellä käytössä vaan sopivan iso laukku, kun pitää roudata mukana kahden tyypin vaippoja ja varavaatteita, pyyhettä, paria leluautoa yms. :D

Tinde kirjoitti...

Oi mutsi mutsi: Ihanaa kuulla! Olenkin ollut vähän laista ottamaan selvää noista Kelan mainioista eduista ;)

Mimmi: I know! Tuo laukkuhan toimii ihan täydellisenä overnight baginä tai työlaukkuna, joten ihan hyvin sen voi hankkia vauvaa odottamaan! (ellei sitten ole kovin taikauskoinen!)

Sonia M: Äideille todellakin lisää hemmottelua. Myönnettäköön, että muistikuvat synnytyssalista on vähän hatarat, mutta jotenkin tuntuu, että mun panostus oli Mikon vastaavaa hieman isompi. Silti se sai hulvattomat varpajaiset!

Lotta: Olen myös periaatteessa ihan samaa mieltä "erikoisvarusteista" enkä varmasti olisi laukkua hankkinut, ellen olisi satavarma siitä, että sillä on paljon käyttöä tulevaisuudessakin.