keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Makuuhuoneessa.

Ehdittiinhän tästä jo vouhkata. Tapetteja valittiin täällä, inspiroiduttiin täällä, sisutusta suunniteltiin täällä, tuunattiin valokuvakollaaseja seiniin täällä ja remontitiin ja vilautettiin valmista huonetta hippusen täällä. Nyt seuraa sisustuspostausteni sarjassa toinen huone-esittely: Tervetuloa meidän makuuhuoneeseen. (Se ensimmäinen esittelyhän oli huippusuosion saanut postaus: Olohuoneessa.)

Aloitetaanpas tuosta oven vierestä.
Kokosin ihan itse Ikean Malm -lipastot sänkyä vastapäiselle seinälle. Tästä kokonaisuudesta puuttuu vielä lipastojen päälle tuleva lasi, jonka alle ehkä teen niinikään muistokollaasin vanhoista pileteistä, kuvista ja postikorteista. Lipastojen päältä löytyy siis lamppu, jonka varjostimen tuunasin itse, kaksi ihanaa tuoksukynttilää ja silkkikukkainen pionikimppu. Television halusin makkariin, mutta samalla emmin onko se liian dominoiva. Harmittelin jo etukäteen, että se jättää lampun varjoonsa. Mutta kun sovitin telkkarin tuohon tasolle, huomasinkin, että sehän suorastaan uppoaa tummaan seinään! Käytännössä se ei siis vaikuta tuohon lipaston päälliseen näkymään muuta kuin silloin kun se laitetaan päälle. Jihaa!
Sitten tuo makuuhuoneen ihanin ja herkullisin elementti: pylvässänky. Virallinen päiväpeitehän meiltä vielä puuttuu, nuo puuvillasatiinilakanat ovat H&M Homesta, ja olen haaveillut niistä jo ikuisuuden (täällä viime kesän lakanahaaveissa todiste)! Tilasin ne vihdoin alkuvuodesta ja ne ovat odottaneet remontin valmistumista kärsivällisesti. Nyt niitä ei nettikaupasta enää saa; alennuksessa ovat kuitenkin samat lakanat beigellä kanttauksella. Vain 9,90! Tilasin siis nekin, te löydätte ne täältä (parivuoteen lakanoita oli vielä myös mustavalkoisena, alle kahteenkymppiin!). Suosittelen todella lämpimästi. Muutoinkin tuo H&M Home on yllättänyt iloisesti lakanoiden laadulla. Ja nämä ovat myös aivan mielettömän kauniit!

Yöpöydät ovat Ikean Lack -tasot, jotka ruuvailin omilla pikkukätösilläni seinään. Työkaveri jo kysyi, olenkö vielä lyönyt itseäni niihin. ..en vielä..

Tässä sunnuntai-illan tyynyasetelma ja alla on lisätyyny tullut jo mukaan. Tilasin H&M Homesta myös lisätyynyliinoja, sängyssä pitää kuitenkin olla 2 tyynyä / henkilö. Nuo isot tyynyt sekä pinkit, pienemmät tyynyt joutuvat väistymään yön ajaksi actionistä syrjemmälle. Isot tyynyt ovat Ikean lattiatyynyt, joihin ompelin itse päälliset kankaasta (duh!) ja mustasta satiininauhasta. You likey?


Lipastojen päältä löytyvä lamppu on Ikeasta. Siinä oli alunperin aika tylsä, valkoinen lampunvarjostin, jonka tuunasin putiikkihotellityyliin sopivaksi satiininauhaa kieputtamalla. Verhot löytyivät Eurokankaasta. Käytin myös heidän ompelupalveluaan, ja jälki olikin rehellisesti sanottuna parempaa, kuin mihin olisin ikinä itse pystynyt.

Noita pieniä maljakoita minulla on yli 20! Häiden kattauksissa niissä oli pinkkejä ja liloja neilikoita. Alunperin halusin hääkukaksi pioneja, mutta niitä ei loppukesästä enää saa. Nyt makuuhuoneesta löytyy kuitenkin kimppu ympärivuotisia kukkia. Olen muuten ihan yllättynyt siitä, kuinka kauniita nämä kestokukat ovat.
Kestokukat, kynttilät ja nuo kirjainnaulakot löytyivät kaikki oululaisen sisustusliikkeen loppuunmyynnistä. Tuo upea raitakangas on tuliainen Marokosta. Se on paikallista kaktussilkkiä ja ehkä yksi kauneimmista omistamistani asioista. Lisäksi se tuo aina mieleen Fezin vanhan kaupungin basaarit ja hassun myyjämiehen, joka tarjosi mattokaupassa minulle ja Sarah'lle minttuteetä.
Kuva vanhasta makuuhuoneesta löytyy muuten täältä. Nyt pitäisi vielä keksiä, millainen vierashuoneen pitäisi olla..
Tässä kuvassa voi tuon houkuttelevan sängyn lisäksi ihastella sitä, kuinka taidokkaasti olen kätkenyt johdot pylvässängyn pylväisiin. Pieni pala maalarinteippiä ja sisustajan ainainen ahdistuksen aihe katoaa!

Nyt taas neuvoa-antava jäsenäänstys: Palaa katsomaan Malm -lipastoja. Niiden päälle on tosiaan tulossa pleksilasi. Pitäisikö sen olla a) musta b) maitovalkoinen vai c) kirkas. Ja jos C, niin teenkö sinne alle jonkinlaisen muistokollaasin, vai tuleeko liian vilisevää?

Kiitos käynnistä!

1 kommentti:

Hanna kirjoitti...

Mustaa en suosittele. Se ei anna yhtaan anteeksi ja kymmenen minuuttia polyn pyyhkimisen jalkeen se on taas polyn peitossa.