maanantai 28. toukokuuta 2012

Synttäriasudilemma.

Ystävälläni Marjolla on ongelmia.

"Löytyiskö sulta vinkkiä asukokonaisuuden koostamiseen ystävän 30-vuotisjuhliin. Tilaisuus on sikäli erikoinen, että se on yökerhossa ja alkaa jo klo 19! Miten sellaiseen voi pukeutua! Kesäkuun puolivälistä puhutaan."

Eikä tässä vielä kaikki!:  
"Lisäksi mulla on muuten kampaaja varattu samalle päivälle kampauksentekoa varten ja ei ole siihenkään mitään ajatuksia. Ja jos ei ole, niin kampaaja VARMASTI vääntää mulle vanhojentanssitukan. Kuontalohan on tämmöinen polkka, joka just ja just ja just ylttää ponnarille."

Ystävää tuntematta ja kutsua näkemättä on hieman vaikeaa tietää, mikä juhlien juhlavuusaste tulee olemaan. Paikkana yökerho on kuitenkin sen verran epäformaali, että mitään iltapukua sinne tuskin tarvitsee laittaa. Iltatilaisuus kuitenkin on kyseessä; tämän vuoksi asun tulee olla sellainen, että siinä voi jatkaa yönselkään bailaamaan. Ymmärtäisin niin, että Marjolla on tässä asiassa nyt kaksi potentiaalista etenemismahdollisuutta. Kutsun niitä nimillä Cocktail-Kuningatar ja Rock-Chiksi.

Ensin perehdytään Cocktail-Kuningattaren maailmaan:

cocktail queen


Tässä ensimmäisessä toimintalinjassa pääosaan pääsee siis mekko. Koska tilaisuus alkaa klo 19, eivät mitkään kesämekkoviritykset sen henkeen oikein sovi. Pikkumusta on aina varma vaihtoehto, toisaalta iltaan sopii myös dramaattisuus tai vaikka paljetit. Suosittelisin Marjolle lyhyttä helmaa, koska hänellä on kauniit ja hoikat säihkysääret! Mekon leikkauksessa voisi olla jokin hauska laskos tai muu juju. Malli saisi kuitenkin ehdottomasti olla lyhyt ja väljästi laskeutuva. Jalkaan korkkarit, käteen pikkulaukku. Korut saavat olla pelkistetyt, mutta iltaan sopivat.

Ja sitten Rock-Chicksi:

rock chick


Tässä asussa voidaan lähteä liikkeelle farkuista. En tiedä, mikä Marjon linja on skinny jeansejä kohtaan, mutta ne sopisivat tähän meininkiin hyvin. Toisaalta myös tummat bootcut -farkut käyvät. Avainasia on, että farkut ovat hyvin istuvat - jopa tiukat. Juhlavuus asuun tulee asuisteista ja topista. Toppi saa siis olla reilusti kiiltelevä tai muutoin juhlava (esim. silkkinen tai läpikuultava). Tuo musta rusettitoppi on muuten aiemminkin jo esittelemäni Seppälän toppi, joka maksaa huikeat 9 euroa! Minulla on se kolmessa värissä. Tässäkin asussa se pääsisi oikeuksiinsa! Tämän lookin kanssa ei meikkaillessa tarvitse säästellä rajauskynää! Seksikkäät kohl -silmät ovat rokkarimeiningissä aivan olennaiset.

Luotan siihen, että sisätiloissa tarkenee ilman pitkiä hihoja. Kumpaankiin lookkiin voi tosin yhdistää tumman bleiserin tai shaalin. Luultavasti takki tai bleiseri kuitenkin päätyy yökerhon narikkaan. Niinikään värimaailma on tumma. Mottoni voisi melkein olla "once in doubt, go black". Kuitenkin tummaan värimaailmaan on myös oikea syy; illalla alkava tilaisuus yökerhossa vaatii hieman rokimpaa ja tummempaa otetta. Toki, mikäli vaaleat sävyt miellyttävät, pikkumustaan voisi yhdistää esimerkiksi mintunvihreän jakun tai mustaan biletoppiin vaaleat farkut. Kuitenkin itse (Marjon tuntien) suosittelisin tummanpuhuvaa lähestymistä.

Ja sitten tuohon hiusasiaan. Vanhojentanssikampaushan ei ole se, mitä kolmikymppinen nainen päähänsä haluaa mihinkään juhliin. Etenkään raflaaviin synttäribileisiin. Lähtisin siis kampaajan kanssa vähän rennommalle linjalle. Kampaajalle kannattaa ehkä tähdentää, että ollaan menossa bilettämään, eikä tarkoituskaan ole saada laineilleen mitään kampausta-KAMPAUSTA.

Yksi vaihtoehto voisi olla tällainen sivukihara. En sano nuttura, koska hiukset ovat sen verran lyhyet, ettei niistä varsinaista nutturaa välttämättä saa. Sanoisin siis, että hiukset jätetään kasvojen eteen kuten normaalistikin, ja sivuun voisi väkertää jonkin tällaisen rakennelman. Tuo hiusmöykky kuitenkin on syytä asettaa aika alas. Korkealla sijaitseva nuttura on vähän liian tyttömäinen, tämä matala on paljon imartelevampi. Mikäli mieli tekee, tähän voisi yhdistää vaikka pienen letin eteen tai jonkin hiuskoristeen.
Tässä polkkatukka on laitettu rennolle kiharalle ja volyymiakin on. Myös tähän on mahdollista yhdistää vaikka lettejä tai hiuskoriste.
Vähän raflaavampaa meininkiä edustaa tämä toispuoleinen kampaus, joka on todella upea! Etenkin Rock-Chicksi -lookkiin yhdistettynä tämä toimisi mielestäni aivan loistavasti. Hiukset kuitenkin kehystävät kasvoja, joten olo ei varmasti ole liian alaston.

Onko lisävinkkejä jollakulla? Ja Marjolta odotan mielenkiinnolla päivitystä siitä, millaiseen lookkiin hän päätyy!

3 kommenttia:

Marjo Sandvik kirjoitti...

Siis eikä. Tämä on Tiina aivan mahtava! Olen tosi otettu.

Molemmat asukokonaisuudet toimisivat varmasti aivan täydellisesti, mutta mitä todennäköisimmin päädyn rock-chicksiin. Kampaajallekin nappaan tuosta kuvan malliksi.

Ja ilman muuta lähetän sulle kuvamateriaalia sitten "valmiista tuotoksesta", niin pääset näkemään onnistuiko toteutus.

Tämä helpottaa mun eloa suuresti, kiitos vielä kerran. :)

karin kirjoitti...

Tiina kiltti nyt olisi apu tarpeessa! Muutimme vähän aikaa sitten äitini kanssa uuteen asuntoon ja nyt olisi kesällä tuparit tiedossa. Mitä voitaisimme tarjota vieraille? Vieraat ovat äitini viisikymppiset ystävät ja minun 17 vuotiaat teini ystävät. Vieraita tulee noin 20. Kiitos etukäteen, blogisi on aivan ihana ja niin olet sinäkin!

Tinde kirjoitti...

Voih! Juhlaneuvokysely! Vastaan ehdottomasti pikimmiten :)