sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Maisteri juhlii.

Kuvitelkaa, että postissa tuli pari viikkoa sitten tällainen!
Vähän ennen tätä varsinaista teosta, sain kotiin jo ne viralliset maisterin paperit. Ehdin aiemmin keväällä olla juhlamielellä noin tunnin kypsyyskokeen jälkeen, mutta sitten aloinkin jo stressaamaan töiden löytymistä ja yleisesti tulevaisuutta. Tulevaisuuskriisiä potiessa helposti kuluukin lähes koko loppuelämä, mutta silti periaatetasolla minulle oli itsestään selvää, että maisteriksi valmistumista aion juhlia.

Mitäpä ihminen tekee kun rupeaa juhlia suunnittelemaan? No, tietysti menee nettiin ja etsii hakusanoilla "maisterin juhlat" erilaisia ideoita. Tällä metodilla löysinkin kaksi erittäin avuliasta nettikeskustelua. Täällä ja Täällä. Vannon taas kerran, että näille keskustelupalstoille en enää eksy! Herran tähden te Vauva -foorumin akat. Haluaisin lähettää teidät jollekin kurssille, jolla opetetaan pääsemään katkeruudesta eroon. Näin ensiavuksi suosittelen: ottakaa päiväunet, syökää jotain hyvää, harrastakaa seksiä, käykää jumppatunnilla tai lenkillä, lukekaa sanomalehti: sieltä saattaa yllättäen löytyä vähän suuremmankin luokan ongelmia!

No, tästä kuitenkin sisuunnuttuani, päätin entistä vahvemmin, että maisterin papereissa todellakin on syytä juhlaan! Vuosikausien opinnot ovat päätöksessä, minulla on ihan oikea ammatti, yksi elämänvaihe päättyy. Olen järjestänyt juhlia paljon vähäpätöisimmistäkin syistä. TOTTAKAI nyt pitää juhlia ja kunnolla. Juhlien ajankohtaa pyöriteltyäni päädyimme Mikon, äidin ja ystävien kanssa siihen, että ensi lauantai on mitä sopivin ajankohta järjestää maisterin kahvihetket. Ihmiset ovat yo-päivänä muutoinkin liikenteessä, voin järkätä rennon kahvitilaisuuden, jossa voi käydä vaikka vain pyörähtämässä. Lisäksi monet ovat tuona viikonloppuna kotikonnuilla muutoinkin ja omassa ystäväpiirissäni ei hirveästi ylppärijuhlia taida edes olla. Enää tarjoilut ovat hieman vaiheessa.. ja kengätkin puuttuu!

Nyt kuitenkin valmistaudun Romu-Mattila ja kaunis nainen -elokuvan enskariin Ykspihlajassa. Kulttuurilupauksen täyttäminen jatkuu!

8 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Onnea ja iloa tuoreelle maisterille! Mahtavaa! Aina on syytä juhlaan, muista se. Elämän kuitenkin täyttää pääsääntöisesti työ ja arki, joten juhlista pittää ottaa kaikki irti. Toivon aurinkoa ensi lauantaille ja katkerille valittajille vois vaikka vähän irvistellä. Pus.

Nora kirjoitti...

Onnea!! :)

NooranElämää kirjoitti...

Onnea kovasti! :)

Carita kirjoitti...

Onnea Tiina! Kyllä papereita ihan tosissaan on aihetta juhlia. Monelle (ainakin meidän alalta) valmistuneelle tutkinnon valmiiksi saaminen on loppujen lopuksi aikamoinen järjestelykyvyn taidonnäyte ja rutistuksen tulos. Elämä veisi mennessään jo muutenkin, mutta juuri sen tulevaisuuden kannalta on tärkeää saada myös opinnot valmiiksi.

Sitä paitsi, harva asia on niin pieni, ettei sitä kannattaisi juhlistaa rakkaiden ihmisten kanssa kahvilla tai skumpalla :)

Auringonpaistetta ja ihania juhlia ensi lauantaille!

Toivottelee aika tuore maisteri-kollega Carita

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut maisteroitumisesta!

Olisi mielenkiintoista lukea opinnoistasi. Mitä opiskelit pääaineena ja sivuaineena? Käsittääkseni olet ollut useammankin kerran opintojesi aikana ulkomailla, missä ja mitä olet tehnyt (siis onko kyseessä ollut vaihto-opiskelu, harjoittelu tms.)? Voisitko kertoa vähän opintojesi sisällöstä? Oliko opiskelualan valitseminen vaikeaa vai kenties itsestäänselvyys?

Opiskelupostausta kehiin, kiitos :)

Anonyymi kirjoitti...

Onnea! Ollaan näköjään valmistuttu samalta laitokselta, heh! Minä pidin vuosi sitten kunnon valmistujaiset, kutsuin sukulaiset ja kaikki, ja illalla jatkoin bilettämistä kavereiden kanssa. Onnea maisterille!

IdLe kirjoitti...

Olipas tyhmiä keskusteluja noilla palstoilla. Tottakai uunituoreen maisterin on syytä juhlia!

Kun valmistuin amk:sta kävin päätösjuhlassa suoraan yövuoron jälkeen pokkaamassa todistuksen ja painuin nukkumaan. Silloin päätin että kun joskus "oikeasti" valmistun niin pidän oikein isot pirskeet. Viimekesänä oli vihdoin aika isojen pirskeiden ja pidinkin juhlat 50 hengelle. Vuokrasin paikan, hankin ihanan cateringin juomineen ja bändin soittamaan. En aio valmistua enää koskaan, olen opiskeluni opiskellut - tottakai haluan juhlistaa että se kaikki työ on vihdoin ohi ja on aika siirtyä työelämään. Lisäksi haluasin koota ympärilleni kaikki läheiseni: lapsuuden ja lukion aikaiset ystävät, kahden eri koulun kaverit ja nykyisestä asuinpaikastani jo hankkimani kaverit.
Juhlat olivat ikimuistoiset!

Onnea uudelle maisterille ja nautiskelehan pirskeistä kaikin sydämin! Olet ansainnut sen!

Tinde kirjoitti...

IdLe! Ihan mahtavaa! Kuulostaa aivan hulvattomilta juhlilta, olisinpa päässyt mukaan :D