torstai 3. toukokuuta 2012

Ruokatori goes spring Seinäjoella.

Muistatte vielä varmaan viime syksyisen vierailun eurooppalaiselle ruokatorille Tampereen Hämeenpuistossa? Ihan superjännittävä uutinen on se, että tulevana kesänä ruokatori rantautuu myös Kokkolaan! Ruokatoriporukan kevään polkaisi käyntiin keväinen vapputori Seinäjoella,  jossa kävimme viime lauantaina ihastelemassa ja nautiskelemassa sekä tapaamassa tapahtuman ranskalaista puuhamiestä Ali Chehboun'ta.
Käsin tehdyt saippuat tuoksuvat ja näyttävät mielettömän kauniilta.
Seinäjoella ruokatori löytyi torilta. Kokkolassa tapahtuma rantautuu kävelykeskukseen 18-23.7. Olen itse koordinoimassa tapahtumaa ja innostus on jo valtava! Facebook -tapahtuma sai muutamassa tunnissa yli sata osallistujaa ja nyt, päivä myöhemmin, tulijoita on jo yli 300. Ihan huikeaa! Ja vielä ennen yhtään lehdistötiedotetta! Aikaa Kokkolan tapahtumaan tosiaan vielä on, mutta tunnelmaan voi virittäytyä ilmoittautumalla tapahtumaan Facebookissa. Linkki TÄSSÄ.


Italiasta toffeita ja muita makeita herkkuja.
Hillo poikineen. Tai sinapeistahan tässä on oikeastaan kyse.

Tämä suklaatiski saa polvet veteliksi! Italiasta tulleet erikoissuklaat olivat vähällä sulaa kun aurinko rupesi paistamaan lauantaina! Kokkolasta on tilattu varjopaikka.
Juustotiski. Mmm.. Tämän kautta kotiin, viinipullo auki ja jalat ylös.
Ruokatorilla on myös hyvä valikoima katuruokaa. Aivan vastustamattomia olivat lampaanmakkarahotdogit, mutta makeita kiusauksia löytyy myös. Tampereella maistoin churroja, Seinäjoella meille tarjottiin calvadoksella marinoitu crepe. Sofistukoituneempaa mässäilyä on vaikea edes kuvitella!
Leipomotiskin tarjontaa. Hertsyykkeli. Onneksi Kokkolassa on useampi päivä aikaa.Tämä leipomoauto on tosiaan ruokatorin ehdoton hitti. Patonkijono oli pisimmillään Tampereella tunnin mittainen, saa nähdä miten kesällä käy! Mutta kuinka ihanaa, että lähes viikon ajan kokkolalaisetkin voivat hakea ruokapöytään tuoreen, ranskalaisen patongin?! Todellista arjen luksusta.
Seinäjoen raflaavaan katukuvaan sopii pääkallohuivi.

Bienvenue a Kokkola!

3 kommenttia:

Laiza kirjoitti...

Tämä on ihan pakko käydä kyllä katsastamassa, mieluummin tietenkin useampana päivänä ja kameran kanssa. Pistin jo puhelimeen muistutuksen =)

janika kirjoitti...

Ihanat vaatteet!

Rita kirjoitti...

Taivaallista! Tai ainakin esikartanoa muistuttaa. Tuonne kyllä useampana päivänä täytyy päästä, jipii!