keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Kulttuurilupaus.

Vaikka kotikaupunkini ei olekaan mikään suuren maailman metropoli, tapahtuu täällä silti jatkuvasti kaikenlaista kulttuurimenoa. Nautin kulttuurista paljon; haluaisin nähdä itseni kulttuuria kuluttavana taiteellisena älykkönä, joka sukkuloi jatkuvasti teatteri-, musiikki-, kuvataide- ja tanssitapahtumissa. Noin kaksi viikkoa sitten tajusin kuitenkin, että tämä on itsepetosta. Jatkuvasti havaitsin, että jokin esitys, jonka olin AIKONUT mennä katsomaan olikin mennyt ohi. Helkkari. Henkisen hyvinvoinnin lisäksi tämä on imagokysymys.

Niinpä tein kulttuulupauksen; otan itseäni niskasta kiinni ja oikeasti myös menen lähiseudun kulttuuririentoihin. Tämä onkin alkanut suhteellisen hyvin. Kävimme Pietarsaaressa katsomassa upeasti toteutetun Rent -musikaalin, esiinnyin, ohjasin ja nautin Kokkolan Jymyn kevätnäytöksessä, varasin sunnuntaille liput Juho Kuosmasen Romu-Mattila ja kaunis nainen -elokuvan näytökseen, jossa mykkäelokuvan taustalla soi livemusiikki, West Coast Operaan liput on vielä varaamatta, mutta kaksi minioopperaa yhteistyössä AMK-opiskelijoiden kanssa olen menossa katsomaan ensi perjantaina. Eilen olimme katsomassa tanssiystäväni Annin opinnäytetyötä AMK:n esittävän taiteen linjalta. Ja vieläkin suorastaan mykistyttää tuo esitys. Fyysistä teatteria edustava teos oli toteutus Edgar Allan Poen Korpista, enkä meinaa lainkaan päästä yli siitä kuinka kammottava, intensiivinen, fyysinen ja kaunis se oli.
Kuva Ulla Tuulia Nikula.
Taide rikastuttaa. Vaikka ihan suoraan on sanottava, että hieman uuvuttavaa on lähteä lähes suoraan töistä korkkarit jalassa kulttuuririentoihin, on se oikeasti myös sen arvoista. Ja onneksi Kokkolassa on tulossa erittäin rikas kulttuurikesä! ...ja voisihan sitä käydä vaikka muuallakin nautiskelemassa taiteesta kesän aikana. Oon niin ylpeä itsestäni. Tämä kulttuurilupaus on lähtenyt paremmin käyntiin kuin yksikään laihis!

Suosittelen muillekin!

..ja mikäli kokkolalaisia kiinnostaa pehmeä lasku kulttuuririentoihin, suosittelen kesäkauden avausta lauantaina leirintäalueen rannassa. Siellä esiintyy myös Jymyn ryhmiä!

Ei kommentteja: