perjantai 18. toukokuuta 2012

Nigellan Grasshopper Pie.

Mihin tämä aika menee!? Takana on nyt lähes kaksi viikkoa uudessa työpaikassa ja täytyy sanoa, että työt kyllä vievät elämästä aika suuren osan. Lisäksi viime viikkoihin on mahtunut erilaisia harrastuksia ja menoja lähes joka illalle ja "vapaapäivälle". Ehkä tässä asettuessa aikaa riittää pian muuhunkin.

Halusin kuitenkin jakaa kanssanne aivan vastustamattoman reseptin; nimittäin Nigella Lawsonin ohjelmasta bongatun Grasshopper Pien.
I put the "kitsch" in kitchen. - Nigella Lawson
Pohja:
- Rulla Domino -keksejä
- 50 g voita
- 200 g tummaa suklaata

Päällinen:
- n. puoli pussia amerikkalaistyylisiä valkoisia, vaahtokarkkeja (sellaisia, joita voi myös grillata)
- 2 dl maitoa
 - 200 g valkosuklaata
- 1/2 dl minttulikööriä
- 2 dl kuohukermaa
- pari tippaa vihreää väriainetta

Toimi näin:
1) Murskaa rulla dominokeksejä, hienonna suklaa, sulata voi. Sekoita ja painele irtopohjavuokaan. Laita jääkaappiin odottamaan.
2) Kaada maito kattilaan ja lisää vaahtokarkit ja valkosuklaa. Pidä miedolla lämmöllä kunnes suklaa ja vaahtokarkit ovat sulaneet maitoon. Kaada seos kulhoon ja lisää minttulikööri. Anna jäähtyä jääkaapissa.
3) Vaahdota kerma. Lisää vaahtokarkkiseos kermavaahtoon samalla vatkaten. Lisää tässä vaiheessa hieman vihreää elintarvikeväriä, jotta vaahdosta tulee hauskan vihreää.
4) Kaada kermavaahtovaahtokarkkiseos irtopohjavuokaan. Jäähdytä jääkaapissa yön yli tai ainakin 4 tuntia. Murenna päälle yksi dominokeksi.

Nams ja mums. Tämä kakku on pökerryttävän hyvää ja lisäksi vielä niin hauskan ja vastustamattoman näköinen, että se voi olla kesäisen pöydän prinsessa. Suosittelen myös lasten kutsuille!

Grasshopper Pie säilyy jääkaapissa 3-4 päivää. Sen voi myös pakastaa.

Herkkuhetkiä ja superhyvää viikonloppua kaikille!

Tinde

12 kommenttia:

janika kirjoitti...

Näyttää melko namilta! Mulla on muuten yks hyvä neuvo, jonka pyydystin yhdestä blogista. Domino-kekseistä tehtyä pohjaa ei saa painella irtopohjavuokaan vaan ainoastaan tasoittaa pinta esim. lastalla. Muuten pohjasta tulee kivikova. En oo vielä ehtinyt testata onko oikeesti näin, mut kuulostaa melko lupaavalta ;)

Zanika

Anonyymi kirjoitti...

Hei, muistelen että asut Kokkolassa. osaatko sanoa myydäänkö sielä missään näitä Swedish hasbeens puukenkiä? Tässä linkki minkälaisia etsin: http://www.google.fi/imgres?q=swedish+hasbeens+peep+toe+super+high&num=10&um=1&hl=fi&biw=1280&bih=655&tbm=isch&tbnid=5R9kaDPd9zlEkM:&imgrefurl=http://www.office.co.uk/womens/swedish_hasbeens/peep_toe_super_high/33/10330/27600/1&docid=qmrrcNp8oy45SM&imgurl=http://www.office.co.uk/images/product/zoom/46399000_z1.jpg&w=1200&h=977&ei=2_i4T4nfJcbO4QS1i8nLCQ&zoom=1&iact=hc&vpx=356&vpy=121&dur=399&hovh=203&hovw=249&tx=139&ty=117&sig=107576935201604257823&sqi=2&page=1&tbnh=139&tbnw=171&start=0&ndsp=18&ved=1t:429,r:13,s:0,i:95

Kiitos!

Anonyymi kirjoitti...

Oi, onpa ihanan näköinen kakku, ja lapset vois varmasti tykätä! Tätä pitää kesällä kokeilla.

Piia

Tinde kirjoitti...

Janika: Ihan totta muuten on, että domino-pohjaa ei kannata painella kovin tiiviiksi. Myöskin huomioitavaa on, että voita kannattaa laittaa vähemmän kuin digestive -pohjaan, koska dominon oma täyte kompensoi. Jos pohjan erehtyy laittamaan uuniin, se muuttuu aivan varmasti todella kovaksi!

Anonyymi: osaan toki kertoa! Swedish Hasbeensejä myy Kokkolassa Kaustarin ylpeys Sköna Clara. Sinne katsomaan vain!

Elina kirjoitti...

Olis ihan huippu kakku ristiäisin, mutta en tiedä haluanko ottaa sitä riskiä, että anoppi humaltuu vähäisestäkin minttuliköörin määrästä.... :D

Tinde kirjoitti...

:D Siinä on kyllä riski, jota kannattaa harkita tarkkaan!

Juanita kirjoitti...

Kokeilin kakkua, mutta aika vetelän näköistä on nyt kun laitoin jääkaappiin. Iiik! Laitoinkohan liikaa maitoa, kun noin silmämääräisesti tein? Pidetään peukkuja ja kiitos taas kerran ihanasta reseptistä!

Tinde kirjoitti...

Juanita! Anna hyytyä rauhassa. Toi vihreä massa on tosiaan tosi vetelää siinä vaiheessa kun menee jääkaappiin, mutta kyllä ne vaahtokarkit ja valkosuklaa vaan jähmettyy kun niille antaa aikaa :)

Herkkuhetkiä! varmasti ihan oiva euroviisukakku :D

Tintti kirjoitti...

Nyt on kakku jääkaapissa huomista varten. Ostin ovelana sinisiä ja keltaisia vaahtokarkkeja niin sain niistä kivan vihreän värin kakkuun ilman erillistä väriainetta!

Anna kirjoitti...

Toi kakku näyttää niin kivalta et taidanki tehdä tämmösen töihin lomakakuksi ;) osaatko sanoa, voisko ton liköörin korvata jollain tai jättää kokonaan pois?

Tinde kirjoitti...

Suosittelen lämpimästi. Tämä on kyllä herkullista.
Minttuliköörin voi varmasti korvata minttuaromilla (pitäisi löytyä leivontahyllystä) ja vihreällä elintarvikevärillä. Mintun maku kyllä kuuluu olennaisesti tähän kakkuun, joten ei kannata jättää pois!

Anonyymi kirjoitti...

Pikkusiskojen kanssa kokeiltiin tuota, joten oli pakko jättää likööri pois. Laitoimme pohjaan minttu-dominoita ja minttusuklaata jotka toivat mukavasti mintun maun kakkuun! :)