torstai 12. huhtikuuta 2012

Valokuvakollaasi.

Makuuhuoneen katosta puuttuu vielä kaksi listan pätkää. Aika kutkutteleva remonttivaihe, vai? No, tänään Mikko saa viimeiset listat kattoon ja päästään siivoamiseen, kalustamiseen ja lopulta myös somistamiseen. Minä tietysti olen henkisesti jo somistamisvaiheessa.
Somisteluvimmassa askartelin eilen valokuvakollaaseja, jotka tulevat makuuhuoneen seinille. Kaikki kehykset ovat muuten Ikeasta, joka - täytyy sanoa - on kehyksien suhteen hinta-laatu-tyyli-kuningas. Ylimmät neljä kuvaa ovat snapshotteja häistä. Jokaisesta kuvasta löytyy teemaväriä ja luulen, että mustaa taustaa vasten nämä näyttävät hyvältä. Aiemmin jo kerroinkin, että makuuhuoneen linja pysyy hyvin musta-valkoisena, näissä valokuvissa on juuri sopivasti silmäniskua tuomaan pieni hitunen väriä kokonaisuuteen.
Tässä kehyksessä itse hääkuvia (kuvat muuten by Ulla Nikula). Rakastan noita kuvia, joissa ollaan Mikon kanssa yksin. Tiesin heti, että tekisin niistä jonkin tällaisen kokonaisuuden. Keskimmäistä kuvaa arvoin jonkin aikaa ja lopulta tämä kasvokuva vei voiton. Ylipäätään meillä ei hirveästi hääkuvia ole esillä. Jääkaapin oveen on yksi löytänyt tiensä. En ole vielä päättänyt, haluaisinko esimerkiksi jonkin suurennoksen jonnekin jossain vaiheessa. Toisaalta suuret hääkuvataulut eivät ainakaan ole omaa tyyliäni. Mieluummin laitan seinille jotain vähemmän... ööö... ilmeistä. You know? (EDIT: vielä tähdennettävä, että olen nähnyt myös todella kauniita hääkuvasuurennoksia, mutta omalle seinälle oma naamani ei kovin suurikokoisena luultavasti päädy.)

Kuvien takana näkyvä osa on askarreltu tapetista, joka makuuhuoneen seiniltä jo löytyy.
Tässä kollaasissa löytyy sinisen sävyjä (et varmaan heti hoksannut..). Halusin matkakuvia, jotka eivät välttämättä näytä lomakuvilta. Ylimmäinen kuva tuo mieleen häämatkan ja Karibianmeren rannat, keskimmäinen kreikkalaisen kahvilan rustiikkisen pöydän kuumana päivänä, skootteriajelun jälkeen, viimeinen lauttamatkan New Jerseystä Marylandiin 2010 kesän road tripillä. Kauniita kuvia, joilla on merkitystä meille. (Vaikka muistaakseni tuolla lauttamatkalla Mikko oli melkoisen ärsyyntynyt minuun. Siis MINUUN! Voitteko kuvitella?! Enivei, maisemat oli upeat.)

Tällaista siis tulossa seinille. Luulen, että tämä on myös riittävä määrä makuuhuoneeseen. Jokaisen seinän ei tarvitse olla aivan täyteen ammuttu erilaisia kuvia tai muuta sälää.

Ei kommentteja: