torstai 19. huhtikuuta 2012

Satiinilaukkudilemma.

Ystävälläni Marialla oli eilen ongelma. Hän oli ostanut hulluilta päiviltä Ted Bakerin satiinilaukun, ja epäili ostoksen järkevyyttä. Maria laittoi tietysti viestiä kulinaarikerhon jäsenille ja pyysi laukkukonsultaatiota. Yleinen konsensus oli, että kyseessä oli hinta-laatu-suhteeltaan erittäin hyvä löytö ja käyttötapojakin satiinilaukulla olisi kesäkauden aikana monia. Lisäpohdinnot jäivät päähäni pyörimään.

Valitettavasti kuvaa alkuperäisestä laukusta ei mistään netin uumenista löytynyt. Kokosin kuitenkin neljä asukokonaisuutta, joiden luomisessa auttoi vilkas facebookkeskustelu paneelin kanssa. Kiitokset siis Marialle, Saaralle ja Janikalle. Alkuperäistä laukkua jonkin verran muistuttaa tämä Louboutinin silkkiunelma, joskin Ted Bakerin värit ovat jopa ihanammat ja ajankohtaisemmat. Kermanvärisellä pohjalla on mintun, liilan ja murretun viininpunaisen sekä puhtaanvalkoisen värisiä kukkakuvioita. Metalliosat olivat hopeisia ja kukkaron klipsi on iso dimangi. Pitäkää tämä siis mielessä kun katsotte seuraavia asukokonaisuuksia.

Satiinilaukkua voisi minun ja paneelin mielestä käyttää näin:
maria1


Ensimmäinen asukokonaisuus on aika juhlallinen. Tämän voisi vetää päälle vaikka yo-juhliin tai kesähäihin. Klassisen pikkumustan kanssa vaaleat kengät, jotka korostavat kauniita sääriä, kissalasit, jotka sopisivat Marialle aivan yyberhyvin ja väripilkkuna asussa laukku. Olkapäille voisi vielä heittää kermanvärisen shaalin. Skumppalasi kädestä vielä puuttuu!
maria2


Kesäterasseille ja torikahveille suosittelisin yllä näkyvää asukokonaisuutta. Värit näyttävät tässä kuvassa vähän hassuilta, mutta alkuperäiseen laukkuun ne sopisivat täydellisesti. H&M:n 9 euron lilat ballerinat ovat herkulliset. Tuo neulepaita ei kuvassa tule oikeuksiinsa; kyseisessä paidassa on siis aika isoja reikiä neuloksessa, jolloin värikäs aluspaita näkyy hyvin. 80 -luvulta ammentavan lookin peruspilari ovat rennot boyfriend -farkut. Naiselliset nilkat esiin ja sivuotsikseen ihan pikkuriikkisen kreppikiharaa. Oon tästä todella fiiliksissä!
maria3


Yökerhoympäristöönkin laukun kanssa voi lähteä. Noita kukkakuvioisia housuja on tänä keväänä ilmestynyt ketjuliikkeisiinkin. Itse muistan kukkaprinttistretchfarkut omasta lapsuudestani, mutta kyllä ne silti freesiltä näyttävät. Mustan pohjan kanssa kukkakuvio ei ole aivan niin hempeä. Musta, seksikäs, avoselkäinen biletoppi ja kunnon korot tuovat asuun lisää graafisuutta ja iltaelämään sopivaa meininkiä. Isot korviksetkin sopisivat tähän ja tietysti tumma silmämeikki (kreppikiharat pysyvät illallakin matkassa).
maria4


Tällä asulla voi niinikään käydä juhlissa, jakun ja topin materiaali ja istuvuusaste määrittävät aika paljon sen, kuinka juhlava asu on. Nuo hopeiset ballerinat ovat mielestäni niiiin ihanat! Romanttinen kesätyyli muodostuu tuosta pitsihameesta, joka paljastaa polvet ja liehuu ihanasti kesätuulessa. Toppi ja jakkuhan ovat peruskamaa, jotka varmasti vaatekaapista jo löytyvätkin.

Noin, nyt Maria voi lähteä kesäasuostoksille ja jos pikkulaukkuun vain mahtuvat kaikki olennaiset asiat, sillähän pärjää koko kesän!

Pusss!

Ei kommentteja: