keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Vaippakakku.


Vaippakakkuhan on nykyään aivan must -lahja uusille äideille. Ystäväni Minna sai hiljan ihanan, pienen poikavauvan ja pääsimme Kaisan kanssa vihdoin katsomaan heitä tänään. Poika on sen verran malttamaton tapaus, että tuli maailmaan kovalla kiireellä ja vähän turhan aikaisinkin. Eikä mikään ihmekään; eiväthän lätkän MM-kisat Suomessa tosiaan aivan joka vuosi ole.

Askartelimme Kaisan kanssa kuitenkin tuliaisiksi vaippakakun, joka on siis vaipoista tehty, kerroskakun muotoinen rakennelma (selitys siltä varalta, jos joku sokea ihminen esimerkiksi kuuntelee tätä kirjoitusta... kommentoikaa jos näin muuten on!). Alustana on pyöreä pahvinpala, vaipat sidoin narulla kiinni ja pysyivät muodossaan oikein hyvin. Vaippakakku on koristeltu muilla pienillä lahjoilla; ruokalapulla, suklaalla, kosteusvoiteella ja vauvaöljyllä sekä hiusmaskilla ja käsidesillä. Vauvat saavat hurjan paljon lahjoja, joten aiheellista on myös hemmotella äitiä. Siksi tämä vaippakakku onkin saanut myös pinkkiä väriä.
Tuo vauvaöljy on muuten ihan huippuhyvä kosmetiikkatuote! Suosittelen ihan aikuisillekin kuivan ihon pelastukseksi. Kosteuttaa ja lisäksi jättää ihon todella kauniiksi ja pehmeäksi.
Tsädäm! Tässäpä siis vaippakakunteko-ohjeet. Ja voin vakuuttaa, että kovin vaikeasta operaatiosta ei ole kyse. Kakun voi kustomoida äidin/vanhempien/vauvan mukaan ja lisäksi lahjasta voi tehdä juuri niin arvokkaan/edullisen kuin tilanne vaatii. Jos lahjan takana on useampi ihminen, voi lisälahjoihin vähän panostaakin.

Voi vauvoja. Olipas ihana päästä pitelemään sylissä niin pientä, pehmeää ja tuoretta kaveria.

Ei kommentteja: