sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Ei menny niinku Strömsössä..

Macaronsien teko oli aika kunnianhimoinen tavoite, mutta lähdin tehtävään eilen optimistisin mielin. Tässä lopputulema, joka oli lopulta aivan ok (ja maku muuten parempi kuin kahviloiden macaronseissa! Vannon!!).

No kyllä niistä tuli lopulta aivan somia...
Tässä kohtaa lähinnä nauratti. Ei ihan ohjeen veroisia..
Voi ei. Mikäli teillä sattuu olemaan L´Aduree -leipomossa ystäviä, niin älkää näyttäkö tätä kuvaa heille! ...paitsi mikäli heillä sattuu olemaan esim. sydänsuruja, missä tapauksessa kaikki keinot piristyksen aikaansaamiseksi on käytettävä.
Täytteeksi käytin passionhilloa, aprikoosihilloa, suklaata ja banaanimoussea.
Tämä passionhillo sopi makeisiin macaronseihin huippuhyvin.


Tavoitteenihan oli tosiaan tehdä Strömsössäkin nähtyjä macaron -leivoksia. Reseptin otin lopulta Olivia -lehdestä, ja se löytyy täältä. Olivialla on muutoin todella hyvä reseptipankki netissä, jota kannattaa muutoinkin hyödyntää!  Näin retrospektissä voin sanoa, että kun seuraavan kerran näitä leivonnaisia teen, niin tulee kyllä parempia. Valkuaiset pitää vatkata vieläkin perusteellisemmin (vaikka bamixini työskenteli jo nytkin äärirajoillaan).

Mutta maku tosiaan on huippuhyvä. Tällä kertaa sain väriä kekseihin väriaineilla ja kaakaojauhoilla, ensi kerralla täytyy kokeilla oikeita marjoja ja täytteisiinkin voisi panostaa niin, että tekisin ne itse alusta asti. Pieleen menneitä yksilöitä oli kuitenkin sen verran monta, ettei näistä tullut kaavailemaani kansanjuhlassa jaettavaa herkkua, joilla oisin voinut tehdä vaikutuksen kavereihin ja sukulaisiin tänään. Höh. No, katsokoot kuvia blogistani!

Hyvää vappua kaikille!

2 kommenttia:

janika kirjoitti...

yritys oli ainakin hyva! mun macaronit oli ekalla kerralla jo niin oikeiden nakosia, etta pakko kokeilla uudestaan kun tuun suomeen. mut huomasin tosta reseptista, ettei siina ollut mitaan valkuaisten kypsyttamisesta. miksa osti mulle sen macaron-kirjan ja siina oli ekaksi aukeaman juttu, miten valkuaisten pitaa antaa kypsya 1-5 vuorokautta esim. jaakaapissa. uutta yritysta kehiin ja hyvaa vappendaalia!

Tinde kirjoitti...

hah! nyt ymmärrän, mistä kiikasti! Perhanan Olivia, niiden tiramisu -reseptikin oli täysin puutteellinen! Heti tiistaina macaron -kirjan ostoon siis :D
ja ihanaa lomaa sinne kauas!!!