keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Tammela fine dining.

Tammelan Puistokatu ei ole aiemmin varsinaisesti kunnostautunut kulinaristin suosikkikadunpätkänä Tampereella. Subwayn, Hesen, kiinalaisen ja useiden kebabpaikkojen rinnalle avattiin kuitenkin marraskuussa Roast. Kulinaarikerhon kanssa testattiin rafla jo ennen joulua, jolloin pöytävaraus onnistui rouhevasti ja ruoka oli todella hyvää, vaikkakin murkinaa sai vähän hitaanpuoleisesti (tässä tapauksessa kuitenkin ehkä todiste siitä, että ruoka on huolella laitettu). Silloin söin itse ribsit, jotka 14 euron hintaan olivat todella edukkaat ja liha aivan suussa sulavaa. Jälkkäriksi syötiin banaanilastaajan suklaamousse, joka on jäänyt mieleeni kummittelemaan.

Eilen treffattiin Essin kanssa tyttöjen elokuvaillan merkeissä (lyömätön traditio, johon kuuluu sellaisen elokuvan katsominen, jota vuokraamosta ei ikinä saa miehen kanssa vuokrattua). Tällä kertaa aloitettiin leffailta vähän hienommin ja mentiin heti neljältä syömään Roastiin. Ihanaa kun se on niin lähellä! Toki minua vaivasi toisen kerran ongelma, eli se, että on maistanut ensimmäisellä kerralla jotain hurjan hyvää, eikä tiedä pitäisikö ottaa sama annos, vai kokeilla jotain uutta. Roastin lista on aivan hurjan hyvä, jopa kasvisvaihtoehdot houkuttavat ja odotankin innolla, että sisko tulisi Glasgowsta käymään! Ribsit veivät taas voiton, joskin tällä kertaa otin chili-listalta savuomenaglaseerauksen saaneet ribsit. Nam! Roastista tulee kyllä uusi kantis, johon Tammelan vieraat tulevaisuudessa pääsevät aina. Pöytävaraus kannattaa kyllä varmaan tehdä aina tulevaisuudessa, sillä paikka on arki-iltoinakin ikkunasta katsottuna aina tosi täynnä. Samana iltana huomasin myös, että Roast oli City -lehden ravintolaäänestyksessä voittanut "Paras Uusi" -kategorian! Hyvä Tammela!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos taas leffa/ribs-seurasta, tuli tarpeeseen! Ja komppaan kyllä että Tammela on täynnä näitä kulinaristisia helmiä! <3 -E