sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Chav Chic.

Collegeasupostaukseni sai siskoni tunteet kuumenemaan. Tässä esimerkkejä kommenteistä, joita hän peloissaan laittoi facebook -sivuilleni:

"noi pökät ei tuu sun mukana tänne!!!" 

"siis ihan oikeasti, jos sulla on nuo pökät jalassa niin sua ei päästetä mihinkään asialliseen pubiin, baariin, raflaan tai kahvilaan. Jätät ne kotiin ja arvostat kulttuurieroja."

"Taalla jos kavelet noi paalla niin valitettavasti jengi luulee, etta sulla on 7 lasta, oot mahdollisesti jo isoaiti, et oo paassy peruskoulua lapi, asut council flatissa jossain itapuolella, sulla on taita ja kolme hammasta jaljella. "

Hannaan yritin vedota kertomalla, että pökät olivat minulla päällä jopa fine diningia harjoittaessani ravintola C:ssä. Tässä pieni näyte tyylistä, jota kutsun jatkossa nimellä "Chav Chic". 

(FYI: Chav siis on briteissä junttia tai "amista" vastaava kulttuurikäsite) 


Neule: DKNY, mekko: Sonia Rykiel pour H&M, pöksyt: H&M, maiharit: Aleksi13

Täältä tullaan Hansi!

Pusss!!!

1 kommentti:

Hanna kirjoitti...

Toi Chav on aika vaikea kasite selittaa suomalaiselle kun suomessa ei oikein ole vastaavaa. Lahin tosiaan on amis. Skotlannin termi Ned on paljon kuvaavampi, se tulee sanoista Non-Educated Delinquent eli kouluttautumaton pikkurikollinen. Siihen kulttuuriin kuuluu laheisesti teiniaitiys, kollaripuvut, ylipaino, alkoholismi, tupakointi, hampaattomuus, likaisuus, vakivalta.. Kuten itse osuvasti quottasit Vicky Pollardia.

Glasgowssa on valtaosalla baareista ja pubeista pukusaadokset ja sinne ei paasteta jalkapallovaatteissa tai kollareissa ihmisia sisaan. Yhdessa keskustan baarissa lukee ovessa 'No colours, no Fred Perry, no sports gear'
No colours ei toki ole rasistinen ilmaisu, vaan viittaa siihen, ettei sinne saa menna sinisissa tai vihreissa vaatteissa ihan vaan valttaakseen jalkapalloon liittyvia levottomuuksia.