maanantai 21. helmikuuta 2011

I would like to thank my parents..

Kuinka jännittävää! Ihkaensimmäinen blogi -palkintoni, jonka sain omalta siskolta! :D Blogimaailmassa tällaisia palkintoja voi siis jakaa tyylikkäille (tai henkisesti tyylikkäille, kuuluu ei-tyyliblogien perustelu) blogeille. Minulla avautuu aivan uusi kulttuuri! Palkinnon henkeen siis kuuluu, että kun sen saa, on se jaettava eteenpäin seitsemälle blogille ja paljastettava itsestä seitsemän asiaa.

Palkitsen nyt seuraavat blogit ja lisäksi laitan mukaan vielä pari muutakin suosikkiblogia. Toimikoot tämä lista nyt vaikka lukuvinkkeinä, koska en usko suurempien blogien noteeraavan tätä palkintoa, jonka heille ojennan!

Aivan ensimmäiseksi haluaisin palkita siskoni Hannna blogin, jota hän pitää Skotlannista käsin. Hansi Skoteissa käsittelee asioita aivan laidasta laitaan. Hansi kirjoittaa hurjan rehellistä tekstiä, joka herättää minussa ihailua. Sisko voisi esittää toiveen Hansille, että niitä kuvia asunnosta tulisi vihdoin lisää kun niitä luvattiin jo kauan sitten!

Toinen blogipalkinto menee ihanalle ystävälleni Ullalle. Ullan valokuva/taide/kulttuuri/ystävä -blogi Bom keskittyy Ullan valokuviin, mutta sivuaa välissä muitakin asioita. Blogi on ihan uusi niin kuin omakin blogini. Jos on olemassa sellainen asia kuin naiivistinen valokuvaus, niin Ulla edustaa tätä tyylisuuntaa. Kuvat ovat herkkiä ja taianomaisia ja koskettavia. Ullalla on oma ihana tyyli, joka poikkeaa siitä inhorealismin linjasta, jota valokuvaopiskelijat nykyään tuntuvat suosivan. Niin, ja Ulla ottaa myös meidän hääportretit!

Seuraavakin palkinto menee myös Skotlantiin, jossa blogia on hiljattain ruvennut pitämään Bombo -niminen kissa. Yleensä ällöän "lemmikkiblogeja", eikä lemmikkieläimen näkökulmasta kirjoitettua tekstiä kökömpää yleensä löydy. Bombon englanninkielinen blogi Perpendicular Delights on kuitenkin kissablogi omassa luokassaan. Bombo on masentunut fatalisti, joka tarkkailee ympäristöään ja havannoi sitä joskus hämmentävällä tarkkuudella, joskus ymmärtäen asiat täysin väärin. Blogin takaa löytyy siskon elämänkumppani Stephen, joka on vielä puoli vuotta sitten suhtautunut kissoihin erittäin skeptisesti. Omatoiminen kissablogin pitäminen varmaan kuitenkin tekee hänestä virallisesti kissafriikin. En malta odottaa, että viikon päästä tapaan sekä Bombon että Stephenin vihdoin!

Seuraava palkinto menee Kokkolaan! Jokaisen kokkolalaislähtöisen bloggaajan esikuvan on oltava Malena. Malenami -blogi on ollut paljon julkisuudessakin ja saanut tätä isompiakin blogi -palkintoja, mutta haluan kuitenkin hehkutella sitä hieman. Malenan kauniiseen maailmaan on ihana uppoutua ja samalla prepata vähän ruotsinkielentaitoakin. Malenan konsepti on periaatteessa aika samanlainen kuin omanikin - Guldkanter i vardagen, eli arjen kultareunukset. Tämä uppoaa minuun täysin. Elämänhän pitäisi olla vähän ihanampaa, helpompaa ja kauniimpaa jokaisena päivänä. Tässä blogissa plussana vielä Malenan valokuvaustaidot! (Malenamin blogi löytyy indiedays -sivuilta, joilla bloggaa moni muukin "huippublogisti").

Viidennen palkinnon ojennan ihanille tytöille, jotka ovat omalla tavallaan muuttaneet muotiblogeja Suomessa. More to Love -blogin Mimmi ja Peppi ovat aivan ihania tyttöjä, jotka hehkuttelevat herkkuruokien ja muodin puolesta. Viime viikkoina Pepin elämää on voinut seurata New Yorkista, jonne hän on muuttanut loppuvuodesta. Tämä herättää newyork -intoilijassa tietysti myös katkeruutta, mutta Pepille onni suotakoon.

Sitten palkinto Elämä makeaksi -blogille. Tampereella ihanaa leivontakauppaa pitävä Ulla Svensk on kotileivonnan jumalatar, joka tekee aivan uskomattoman ihania ja kauniita kakkuja ja leivonnaisia. Ullan kauppa Ullan Unelma on leivontaintoilijan Tampereen matkan ehdoton stoppi! (ja muissa tapauksissa toimii nettikauppa)

Viimeinen blogipalkinto on annettava ihanalle hääblogille, jota jo aiemminkin täällä mainostin. Style me Pretty on syötävän ihana blogi, josta löytyy varmasti hyviä vinkkejä kaikille juhlien järjestäjille. Valokuvat ovat aivan mahtavia ja häitä ja juhlia on joka lähtöön. En voi kuvitella lopettavani blogin seuraamista sittenkään kun omat häät on jo juhlittu.

Muita suosikkiblogeja:

Jokaisen tyylifanin kestosuosikki The Sartorialist, jonka selaamiseen voi helposti käyttää tunnin.

The Cinderella Project yhdistää häähörhöilyn huippumuotiin. Todella tyylikäs blogi.

Olivia -lehden entinen ruokabloggaaja Hanna Jensen on siirtynyt toiseen lehteen, mutta ihana ruokablogi on edelleen yleisön käytössä. Jensenin kiusaus tarjoaa reseptejä moneen lähtöön ja ote on ihanan rento ja rouhea. Olivian muutkin blogit ovat lukemisen arvoisia ja erityisesti pidän tamperelaisen Nelliinan jutuista. Nelliinan vaatehuone siirtyi Olivian yhteyteen vuoden alussa. Myös Paras aika vuodesta kuuluu blogeihin, joita tulee luettua.

Tulipas pitkä postaus.. täytyy jättää ne seitsemän asiaa toiseen postaukseen :)

Pusss!

1 kommentti:

Ulla kirjoitti...

tsädäm! kiitos hani!
sulle on myös palkinto täällä:
http://bombombola.blogspot.com/2011/02/oodi-tiinalle.html