torstai 24. helmikuuta 2011

Kulinaarikerho vuoden ravintolassa.

Eilen kulinaarikerho taas kokoontui. Tällä kertaa ihana Maria oli bongannut ensimmäistä kertaa järjestettävät Tampereen kulinaariviikot. Tapahtuma loppuu helmikuun lopussa, joten kummoinen menovinkki tämä ei ole, mutta kerrottakoon silti, että tammi-helmikuun ajan joukko tamperelaisia huippuravintoloita on tarjoillut alennettua menua art is food -teemalla. Näiden joukosta kulinaarikerho valitsi testattavaksi Rautatienkadulla sijaitsevan Ravintola C:n. Eilisen kulinaarikerhon tapaamispäivän aamuna kuuluikin Tamperetta järisyttänyt uutinen; Suomen gastronomien seura valitsi Ravintola C:n vuoden ravintolaksi! Ehdimme siis juuri ennen hypetyksen alkua ja söimme vielä alehinnoin (oli pakko ottaa viinipakettikin)! Not too shabby for culinary club ;)

Pahoittelen huonoja kuvia. Mukana oli vain uskollinen iphone. ja Janikallakin kuvassa silmät vähän kiinni! jaiks ja anteeksi. Täytyy esitellä kaunotarta paremmassa yhteydessä toinen kerta. *halaus*

"Pieni alkuruoka" oli aurajuustokeitto ja rakuunalastu

Ihana Janika fiilistelee Suomen parasta ravintolaa


Alkuruokana lohipastramia piparjuuren kera ja mitäs nuo pallerot olikaan?
Osui ja upposi. Voi fiilistelyt kuinka hyvää!

Pääruokana huittislaisen viskilän tilan kukkopoikaa parmankinkun ja parmesankastikkeen kera

Jälkkärinä raakakaakaolla maustettua maitovanukasta sitruunan kera

Rakas ehätti junasta jälkiruoaksi ja söi kookosmoussea pomelon kera
Ruoka oli aivan uskomattoman hyvää ja viinipaketti aivan todella hyvin valittu. Aivan uskomatonta, kuinka ne oikeat viinit voivat täydentää annosta. Fiilisteltiinkin, että se Cono Sur on aina kuitenkin hiukan etikkainen. Tätä ongelmaa ei TODELLAKAAN ollut havaittavissa pääruoan kanssa tarjottavan Allesverloren Tinta Barocca 2007:n kanssa! Ihana leipävalikoima oli itse leivottua ja palvelu aivan suurenmoista. Voin siis C:tä suositella lämpimästi erityistilanteisiin ja silloin kun taskunpohjalla on vähän ylimääräistä. Nam! 
Ja kiitos ihanat kulinaarikerholaiset taas mahtavasta illasta! Ensi kerralla luvattiin tavata kotioloissa ja kotikokkausten parissa. Janskun ja mun uusi unelma on macaroons -leivonnaisten tekeminen. Teikari taasen on huomannut, että hänen forténsa on kiitollisen vieraan rooli. :) Pusspussspuss!

Ei kommentteja: