tiistai 15. helmikuuta 2011

Home away from home.

Mikäli on mahdollista, että jotakuta vielä jaksaa tämä reissuelämästä avautuminen kiinnostaa, niin tässä sitä taas tulee. Kodikseni tunnen siis minun ja Mikon Kokkolan kodin. Arjesta suuren osan vietän kuitenkin Tampereella, jossa asun Tammelassa sijaitsevaa pientä solua. Solussa on kuitenkin oma kylppäri ja se sijaitsee kauniissa vanhassa tehdasrakennuksessa, joka on varmasti TOAS:in kivoimpia ellei kaikkein kivoin kohde. Tämä 22 neliön huone on siihen muuttaessani sisustettu eklektinen hotellihuone mielessä. Noihin neliöihin on siis ollut tarkoitus mahduttaa ylellinen ja upottava sänky, työpiste ja tv sekä lukunurkka, joka myös nojatuolina tunnetaan. Minibudjetilla tietty. Täytyy todeta, että lopputulos on ollut todella toimiva.
Muhkea sänky oli huonetta miettiessä ykkösprioriteetti. Ikean Edland täytty kriteerit, joskin etukäteen olen haaveillut siitä mustana. Saatavilla oli valitettavasti enää vain valkoisia, mutta se on ollut varsin tyydyttävä ratkaisu. Sängyssä meitä on parhaimmillaan yöpynyt 3, mutta lisämajoitustilaa tarvittaessa löytyy vielä levitettävästä rahista. Nojatuoli kuuluu Mikon aikanaan kierrätyskeskuksesta hankkimaan sohvaryhmään, jonka muut osat ovat jo edesmenneitä. R.I.P.

Salander -kuume on vallannut myös minut.

Kirjahylly on minulle rakas. Äiti bongasi vuosia sitten samanlaisen hyllyn jostain ulkomaisesta sisustuslehdesta ja Mikko sitten nikkaroi minulle mallin mukaan samanlaisen. Se nojaa seinään, mutta pysyy pystyssä myös itsekseen. Rakkaimpia lahjoja, joita olen poikakaverilta saanut.

Tässäpä työtila. Ajatus pöytään, jossa myös tv on tullut hotellihuoneesta. Onneksi MacBook on pieni. Tämä työtila on täysin riittävä. Yöpöytä on löydetty vuosia sitten Fida -lähetystorilta ja maalattu valkoisesta turkoosiksi. Toimii nyt dvd-soittimen alustana. Kuvassa myös Marc by Marc Jacobsin kanvaasikassi, josta laukkupostauksessa kerroin.

Taustalla postikortteja, joita on tarttunut mukaan Chilestä, Espanjasta ja muualta matkan varrelta. Nämä muurlan tuikut ovat ystäväni AJ Silvennoisen suunnittelemat. Muurlan merilasi -sarjaa myi pari vuotta sitten tiimari. Sieltä sai ostaa uutta Suomi-designia parilla eurolla! Tuikut voi myös pinota, jolloin muodostavat kaartuvan bambunvarren.

Tikapuut toimivat myös pyykkitelineenä.
Saa tulla kylään!

Tinde

2 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

luin tan jo eilen mut kommentoin nain viiveella ku oon laiska.

noi kynttilajutut on tosikivoja, tiimari on just paras, sielt saa vaikka mita tosi halvalla. Milloin mikko tulee tekeen meille huonekaluja?

Tinde kirjoitti...

sille pitää maksaa matkat ja ylläpito jos sen tilaa töihin. se voi tehä teille samalla saunan!