tiistai 15. helmikuuta 2011

Suuri laukkupostaus

Less is more. Näin ainakin pitäisi olla kun puhutaan muotihankinnoista. Varmasti meillä aikamonilla on vino pino erilaisia laukkuja jossakin vaatekaapin tai eteiskomeron nurkassa. Voin arvata, että pino koostuu erivärisistä tekonahkapinnoista, kankaasta, rispaantuneista nurkista ja toimimattomista vetoketjuista. Alelöydöistä ja ulkomaan tuliaisista. Tämän tiedän, koska minullakin on tällainen läjä aiemmin ollut.
Nyt kuitenkin vallankumouksellinen väite: Nainen pärjää koko elämänsä viidellä laukulla.

Kuulen jo haastavan hengähdyksen. "Say WHAT?". Seuraavaksi omat valintani viideksi loppuelämän laukkutyypiksi.
1.bag


Tätähän on jo hehkuteltu. Tanon laukun odotus kannatti. Hyvässä jokapäivän laukussa on tilaa työpapereille, kalenterille, vesipullolle, kännykälle ja vaihtokengille. Se on nahkaa, kestää painoa ja muuttuvaa muotia.

2.bag


Tämä pieni ystävä jättää kädet vapaiksi ja siellä on tilaa avaimille, lompakolle, huulirasvalle ja kameralle. Se kulkee mukana ulkomaille ja on täydellinen kaupunkilomille. Sopii myös yökerhoiluun ja iltaisiin menoihin. Se istuu asuun kuin asuun ja se päällä voi vapautuneesti tanssia. (oikeesti, onko mikään enemmän out kuin läjä laukkuja naisympyrän keskellä Onnelan lattialla?? not for me.)
3.bag


Hyvä iltalaukku on statement piece. Itse preferoin paljetteja ja metallinhohdetta. Tässä kuvassa Dolce&Gabbanan fuksiaunelma, mutta ehkäpä musta laukku, jossa jännittäviä yksityiskohtia voisi olla monikäyttöisempi. Oikeesti.... kyllähän näitä rehellisyyden nimissä voisi olla kaksikin; kesälle ja talvelle. Ideaalimaailmassa clutch sopii kaikkiin asuihin. Se kruunaa iltapuvun ja tekee pikkumustasta jännittävän. Omani on vielä hukassa maailmalla. Vintagelöytö voisi ratkaista ongelman.
4. bagKlassinen kanvaasilaukku on kesäajan pelastus. Sekin sopii kaikkiin rentoihin kesäasuihin sekä on tarpeeksi iso rantaretkelle. Tämä laukku löytyi Stella McCartneylta, mutta saahan näitä edullisemminkin. Valkoinen kanvaasikassi ei välttämättä kestä loppuelämää, tai vaatii ainakin säännöllistä pesua. Itse ostin kaksi kirkkaan väristä (pinkin ja turkoosin) Marc by Marc Jacobsin kanvaasikassia viime kesänä Nykistä. Oli ihanaa kun Mikon kanssa rannalla käytettiin kumpikin niitä, vähän niinku his&hers. Katsojia varmaan ällötti... :)
5.bag


Tämä Mulberryn klassikkolaukku on viikonlopun mini-breakin katseenvangitsija. Sitä kuvaa yksi sana: täydellinen. Sinne mahtuvat viikonlopun tykötarpeet ja se kulkee olalla loistohotelliin, lentokoneen matkustamoon tai veneeseen. Tästä haaveillaan. Itse olen ideoinut myöskin sellaista weekenderiä, joka olisi tämän unelmalaukun tyylin, mutta jossa olisi huomaamattoman pyörät. Sitä olisi kätevä sitten kuljetella joko rullaillen tai kantaen. Joskus ainakin omat viikonlopputarvikkeeni painavat lopulta pienen betonimyllyn verran.
extra bags


Näiden viiden lisäksi (olihan täällä jokin koukku...) kehotan hankkimaan kaksi matkalaukkua; ison laukun yli kahden viikon matkoille ja pienemmän, joka mahtuu myös matkustamoon. Sporttikassinhan tarvitsee jokainen myös. Itse olen ihastunut Niken kasseihin. Lokerofania miellyttää, kun niissä on kaksi isoa osastoa ja vielä isohko sivutasku, johon arvotavarat mahtuvat ja pikkutasku, johon menee tampooni, huulirasva ja hätäkolikot.

Hyvästi tekonahkaläjä. I won't miss you!

1 kommentti:

janika kirjoitti...

Olis aivan ihanaa jos sais toteutettua tämän viiden laukun -politiikan. Lisäksi liian monen laukun omistuksessa on säilytysongelma! Nimim. Laukku täynnä laukkuja vaatehuoneen lattialla..