lauantai 5. maaliskuuta 2011

Tinde suosittelee Kelvingroven museota.

Ulkomailla ollessahan kuuluu aina nähdä paikallisia nähtävyyksiä. Olen kuullut tästä matkailusuorittamisesta monia näkökulmia ja ihmiset suhtautuvat siihen eri tavoin. Jokin aikaa sitten kaverini avautui siitä, kuinka matkoilla on "sellainen hengailijatyyppi", jolta saattavat jäädä kaikki maamerkit näkemättä, mutta meininkiin pääsee kuulemma hyvin kavereiden kanssa hillumalla ja ravintoloissa käymällä. Käy kai se niinkin.

Itse kuitenkin nautin nähtävyyksistä ja historiasta, vaikka toki loman voi myös pilata ruuhkaisiin turistirysiin jonottamalla. Kaikkea kohtuudella siis tässäkin. (Hyvä vinkki turistimassojen välttämiseen on lomailu sellaisina aikoina kun muuta eivät matkustele. Eli esimerkiksi talviloman viettäminen eurooppalaisessa kaupungissa on suositelvaa, koska todennäköisesti pärjää ilman jonoja ja ruuhkia)

Olen löytänyt uuden museosuosikin New Yorkin Metin, Lontoon British Museumin tai V&A:n rinnalle. Glasgown Kelvingrove Art Gallery and Museum oli aivan mielettömän hieno kohde, jossa aika loppui totaalisesti kesken. Ilmainen sisäänpääsy, mahtavat puitteet ja nähtävää ja koettavaa laajalta alueelta. Näyttelyt ja osastot kattoivat kaiken Skotlannin historiasta taiteeseen, designiin, luonnonhistoriaan ja jopa muinaiseen Egyptiin. Kaikki edellytykset hyvälle museolle siis. Täällä ei kyllästyisi kukaan!

Scotland's Must See Museum!

Todella hyvä "Natural History" -osasto. En vaan tiennyt, että noi mammutit oli noin pieniä!

Women's right -näyttelystä Glasgow Stories -osastolta

pakollinen omakuva.

Tervetuloa taideosastolle!
Francis Campbell Boileau Cadellin Interior : The Orange Blind


Windows in the West, Avril Patton (1993) täynnä uskomattoman hienoja yksityiskohtia.


Kuuluisat leijuvat päät
Taidehetkistä nautiskellen,
Tinde

Ei kommentteja: