tiistai 22. maaliskuuta 2011

Closet inventory.

Aika perehtyä kaikkien naisten suosikkiaiheeseen: vaatehuoltoon. Nämä kaoottiset kuvat on ikuistettu viime kesänä vaatekaappi-inventaarion aikaan. Uskon vakaasti, että kerran vuodessa on hyvä kasata kaikki vetimet keskelle huoneen lattiaa ja aloittaa vaatekaapin rakentaminen nollasta. Alla kuvatekstinä inventaarion lajitteluosuuden jälkeinen facebook -statukseni.
The official result of the 2010 wardrobe inventory is: i own 309 items of clothing - not including underwear and tights.
38 dresses
31 t-shirts
76 tops
29 shirts
29 knits and cardigans
9 hoodies
7 blazers and light jackets
5 leotards (body)
18 pants
8 sport tops
10 skirts
18 leggins
21 pj's and sports bottoms
3 jumpsuits

Mitä vaatekaapissa kannattaa sitten säilyttää? Itselleni jäi inventaarion jälkeen n. puolet tavarasta (joka ei sekään ole järin vähän..) Perusvaatteita ovat topit ja legginssit sekä sukkikset. Näitä käytetään joka päivä ja niiden päälle puetaan muut releet (tämä ehkä pätee parhaiteen talviaikaan). Uskoisin, että laadukkaita toppeja tarvitsee vaatekaappiin n. 10 kpl. Omat perustoppini tulevat jc:ltä ja selectediltä ja ehkä yllättäen myös Gina Tricotilta. Olen tullut siihen tulokseen, että kalliit topit eivät ole hyvä sijoitus, sillä ne kuluvat ja kulahtavat aivan samaa tahtia kuin edulliset. H&M:n topeista pysyn kuitenkin kaukana. Ne kestävät keskimäärin kaksi käyttökertaa säällisessä kunnossa. Lisäksi legginssejä, sukkiksia (legginsseistä olen tullut samaan tulokseen kuin topeista; panostus ei kannata. Sukkiksissa olen täydellisen merkkiuskollinen Wolfordille) ja pari pitkähihaista trikoopaitaa. Nämä muodostavat vaatekaappisi aluskerroksen. Näiden perusrelementtien päälle puetaan sitten paitapuserot, neuleet, mekot, tunikat, hameet, farkut, housut ja jakut.


Vaatekaappi on ihanan Mikon nikkaroima Ikean Stolmen -sarjasta. Viime kesäinen vaateinventaario päättyi hiipuen. Sain kamaa roudattua menestyksekkäästi kierrätykseen ja kuukauden kirpparirupeamasta nettosin sievoiset 300 euroa.  Karsin kovalla kädellä kaikki käyttämättä jääneet heräteostokset ja kauhtumaisillaan olevat hepenet. Kaapissani on tällä hetkellä vain vaatteita, joita käytän. Ja melkein aina tuntuu löytyvän päälle pantavaa! Täytyykin noista nykyisistä sisällöistä laittaa postia paremmalla ajalla.

Kummallista kuitenkin on, että ison inventaariourakan jälkeen on silti vaatekaapin liepeille jäänyt muutamia epämääräisiä läjiä, jotka on ollut lähinnä tarkoitus korjata! Kyllä minä vielä joku päivä ehdin.. Ehkäpä jo ennen ensi kesän inventaariota!

Puss,
Tinde

1 kommentti:

saara kirjoitti...

hei terveiset tältä, joka ei voi heittää edes rikkinäistä sukkaa pois kaapistaan, koska jotenkin ajattelen että se sukka pahastuu siitä ja tulee surulliseksi.

-saara;)