perjantai 30. maaliskuuta 2012

Vinoteca del Piemonte

Täällä Tampereella on niin mukavaa! Eilen nähtiin piiiitkästä aikaa kulinaarikerhon kanssa Marian synttäreitäkin vähän juhlien. Paikaksi valikoitui ortodoksisen kirkon ja Sorin aukion kupeessa sijaitseva italiaisravintola Vinoteca del Piemonte.

Voisin vielä suositella tätä meidän kulinaarikerhoideaa muillekin ihmisille (ainakin kaikille teille, jotka asutte kaupungeissa, joissa on runsas ravintolatarjonta ... mulla on Kokkola-kriisi!). Tapaamme siis aina silloin tällöin ystäväporukalla ja testaamme uutta ravintolaa. Aiemmin tarkoituksena oli käydä joka kuukausi, mutta ihan siihen tahtiin ei olla kyetty. Kuitenkin parin vuoden aikana ollaan kulinaarikerhon kanssa saatu Tampereella testattua monta paikkaa.
 Saara maistelee alkupalaoliiveita.
Nuhainen Janika ja synttärisankari Teiksu <3. Ollaan oltu jokainen vuorollaan kipeänä ja Janika-parka ei oikeastaan maistanutkaan juuri mitään. Lämmin kaakao kuitenkin helpotti hieman ja hyvä seura toivottavasti myös.

Piemontea voi muuten suositella ihan surutta. Kauniisti sisustettu ravintola, kivoja yksityiskohtia ja simppeli, mutta herkullinen menu. Vinoteca del Piemonte on erikoistunut Piemonten maakunnan ruokiin ja viineihin. Viinivalikoima olikin hurjan laaja; talosta löytyy yli 100 viiniä, joista suuri osa on itse maahantuotuja. Vaikka ei koko menuta söisikään, voi Piemonteen tulla hyvin istuskelemaan iltaa parin viinilasin ja vaikka alkupala crostinien merkeissä. Suosittelen pöytävarausta!

Saaran kanssa tilasimme ankkaa ja rosmariinirisottoa. Menu muuten vaihtuu usein (päivittäin!) ja mukana on myös hyvin kohtuuhintaisia annoksia. Ankalla oli hintaa 14 euroa. Risotto oli aivan herkullista, itse ankassa olisi nahka voinut olla hitusen rapsakampaa.
Maria söi villisikaa. Tämä liha oli muuten aivan suussa sulavaa. Mikäli listalla sattuu olemaan, niin suosittelen erittäin lämpimästi.

Kirsikkakakkunen ja mascarponejäätelö kruunasivat illan. Ja jälkiruokaviiniä kannattaa ehdottomasti ottaa!

Omnomonom.

2 kommenttia:

Nora kirjoitti...

Olisi ihanaa maistaa villisikaa ja ankkaa :D

Tinde kirjoitti...

Suosittelen lämpimästi! Aivan uudenlainen makuelämys sen ikuisen sika-naudan jälkeen :D