torstai 22. maaliskuuta 2012

Paras startti.


Aamiainenhan on tunnetusti päivän tärkein ateria. Itse skippaan sen luvattoman usein, tai syön sen vasta lounasaikaan. Tänään aamiaisintoa kuitenkin lisäsi Tampereelta Stockkan herkusta tuomani maailman paras aamiaisleipä. Tai maailman paras leipä ylipäätäänkin. Kyseessähän on Stockmann Bakeryn Hedelmäinen aamiaisleipä, jota ei päihitä MIKÄÄN. Ostin eilen niitä kaksi; toisen pakkaseen, toisen syötäväksi heti. Leipä pysyy muuten hyvänä viikon. Siinä on ihana koostumus ja mukana siemeniä, pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä. Omnomnom. Parin päivän päästä suosittelen paahtamista.
Katsokaa sitä! Tämä on yksi niistä asioista, joiden takia Kokkolaan muuttaminen tuntuu joskus ylivoimaiselta; täältä ei saa hyvää leipää! Paikallistenkin leipomoiden leivät ovat mauttomia vehnäsämpylöitä. Citymarketin parhaat leivät puolestaan ovat jotain Fazer Bakeryn surullisia patonkeja. Oih. Onneksi pakastimessa on yksi suuren maailman leipä vielä odottamassa.

Leivän ystävänä kuppi luonnon jugurttia (sitä kreikkalaista, jonka ämpärissä on kuva siitä karvaisesta ukosta. Jugurtin pitää olla paksua!), persikkaa, banaania ja hunajapähkinöitä tuomassa vähän rouskua mukaan. Essin aamiaiserikoisessa oli muuten jugurtin ja banaanin lisäksi mantelirouhetta. Suosittelen erittäin lämpimästi!

Mmmmm.... Jos jollakulla sattuu olemaan jotain ihania leipäreseptejä, niin ne otetaan ilolla vastaan.

5 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Miekin rakastan kaikkia siemen/jyväleipiä, naminaminams! Valitettavasti kyseistä leipää en pähkinäallergikkona ole voinut syödä, mutta näyttää niin hyvälle!

Mie oon kans koukussa luonnonjugurtteihin ja kyllä se turkkilainen luomu partasuu vaan on se kaikkein paras vaihtoehdoista! Arvaappa tuleeko näläkä? :D

Elina kirjoitti...

Hyvä leipä on kyllä semmonen luksusjuttu, että jos sitä ei edes välillä saa niin päivät on pilalla. Oikeen kunnon vuokaleipä on kyllä niin hyvää!
Ja voi luomu appelsiinimehu oikeen tuorepuristettuna!

Anonyymi kirjoitti...

Vieläkö leipäreseptit kelpaavat? Mulla on yksi ihana sämpyläresepti ja toinen hyvä leipäresepti, josta voi leipoa myös vaikka pikkupatonkeja.

-Tarja

Tinde kirjoitti...

Ehdottomasti! Tänne tulemaan vaan :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vinkistä, tamperelaisena täytyy heti käydä tsekkaamassa tuo Stockan leipähylly tarkemmin. :) Kiitos myös Vinoteca del Piemonte -ravintolavinkistä, sinne täytyy ehdottomasti päästä. :)

-Paula F.