keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Tee hyvää.

Minulla on New Yorkissa asuva, ihana, kaunis ja rohkea ystävä nimeltään Emilia. Sen lisäksi, että hän on niin upea ja ahkera nainen, tänä vuonna marraskuun 6. päivä Emilia juoksee New York Cityn maratoonin. Unelma on pitkäaikainen juoksufanaatikolle, ja nyt kun se vihdoin toteutuu, on Emilia halunnut omistaa tämän (mielestäni) sankariteon mitä tärkeimmälle asialle. Emilia juoksee lähisuhdeväkivaltaa vastaan.
Emilian maratooni on voimauttava kokemus. Juokseminen symbolisoi vapautta ja oikeutta päättää omasta vartalostaan - asioita, jotka eivät ole kaikille itsestäänselvyyksiä. Maailmassa, jossa jopa 70 prosenttia naisista kokee elämänsä aikana väkivaltaa, on oman kehon ja elämän hallinta monille vain haave – jos sitäkään. Emilialle maraton ei ole vain urheilusuoritus vaan konkreettinen keino tehdä asialle jotakin. Hän juoksee hyväntekeväisyysjoukkueessa, joka kerää varoja New Yorkin johtavalle väkivallan tai ihmiskaupan uhriksi joutuneita naisia ja tyttöjä auttavalle Sanctuary for Families -järjestölle.

"Joskus on vaikea uskoa itseensä ennen kuin joku muu uskoo sinuun ensin" - Emilia

Emiliasta on juttu Suomen YK-naisten sivulla. Hankkeella on myös nettisivut, joilla Emilian maratoonia väkivaltaa vastaan voi tukea. Ja tietysti tätä kannattaa käydä tykkäämässä facebookissa! Itse NYC maratooniin voi tutustua täällä.

Käykää siis tukemassa Emiliaa ja perheväkivallasta toipuvia naisia ja lapsia.

Pusss,
Tinde

Ei kommentteja: