maanantai 13. helmikuuta 2012

Suuri talvikenkäpostaus.

Ei varmaan ole mitenkään epätavallista, että eteisessä on hämmentävän suuri kenkäläjä, jonka yli ei aina meinaa selvitä. En ole tämän kauheuden yläpuolella, mutta kuitenkin väitän, että syksyn sadekelien ja kevään kelirikon välisen ajan voi selvitä viidellä kenkäparilla. Mitä??!! Kuulen kuinka ruudun takana haukotaan henkeä epäuskoisesti. No, lukekaapas tämä, ja kertokaa jos jotain puuttuu.

talvikengät1

Ensinnäkin tarvitaan tietysti luotettava arkikenkä. Itse löysin syksyllä nämä Andiamon Audreyt, jotka ovat olleet todelliset luottokenkäni siitä asti. Nahkainen on mielestäni hyvä, ja musta nahka on paras siitä syystä, että sen voi kenkälankilla ja suoja-aineilla pitää kauan hyvän näköisenä ja tuoda takaisin loistoon tiesuolan ja märän kelinkin jälkeen. Pohjan tulee olla kuminen ja kuvioitu, jotta pystyssä pysyy liukkaillakin keleillä. Ulkomuotona tämä prätkähenkisyys viehättää, takana komeileva vetoketju on hauska yksityiskohta. Tiedän, että monet ovat täyttäneet arkikengän paikan maihareilla, jotka ovatkin ihan mainio vaihtoehto. Audreyhin voi tutustua täällä ja asun kanssa täällä.

talvikengät2

Seuraava ehdoton hankinta talvikaudelle ovat vanhat kunnon jokasäänsaappaat. Valitettavaa on, että näitä ysäri-ihanuuksia saa niin huonosti. Miksi?! Mistä ihmeestä tämä johtuu, koska nämä kengät ovat täydelliset Suomen keleihin syyskuusta huhtikuuhun. Itse olen onnistunut hankkimaan kahdet - mustat ja ruskeat - yksilöt. Omani ovat Aaltosen kenkätehtaan jokasäänsaappaat, ja ne ovat aivan täydelliset. Menevät mekon, hameen ja housujen kanssa ja niillä pärjää loskassa, sateessa ja pienillä pakkasilla. Ruskeat Aaltoset hankin Tamperelaisesta Kansan Kenkä -liikkeestä, joka myy suomalaisten kenkätehtaiden jäännöseriä (Aaltosen tehdastahan ei enää ole. Aaltosen merkillä myydään nykyään Baltiassa valmistettuja kenkiä, jotka ovat sanalla sanoen rumia). Mustat Aaltoset olivat löytö Huuto.net:istä tänä syksynä. Huuto.net onkin ehkä ainoa paikka, josta Aaltoset voi itselleen hyvällä onnella bongata. Pliis, pliis kenkävalmistajat, ottakaa saman henkiset kengät taas tuotantoon. Jokainen suomalaisnainen tarvitsee tällaiset. Ruskeita Aaltosia voi ihailla esim. tässä postauksessa. Mustat olivat viimeisellä Skotlannin matkalla ainoat kengät, jotka otin mukaan; ne ovat niin monikäyttöiset ja mukavat jalassa. Pohjalla muuten pärjää liukkaillakin keleillä!

talvikengät3

Tiedän, että jotkut näkevät punaista kun puhe kääntyy karvabootseihin. Itselläni on Uggit sekä nämä Redfootin Zippybootsit (tässä alkusyksyllä). Eiväthän nämä mitkään Jimmy Choot ole, mutta talvipakkasilla NIIIIN mukavat. Lampaankarvabootsejahan suositellaan käytettäväksi paljaiden jalkojen kanssa. Itse kyllä talvella vedän päälle sukkikset, sukat ja villasukat ja sitten pörröiset Uggit. Mielestäni aivan täydellistä. Kovimmilla paukkupakkasilla mikään ei hemmottele varpaita samalla tavalla. Rannalle en näitä laittaisi, mutta talvella aivan MUST.

talvikengät4

Nämä varmaankin jakavat mielipiteitä. Itse hankin jo vuoden himoitsemani Sorelit syksyn hulluilta päiviltä ja nyt tammikuun jälkeen ne ovat olleet kovassa käytössä. Esimerkiksi viikonlopun siivouksista ei olisi tullut mitään ilman näitä! Mattotelineelle pääsi nimittäin vain umpihangen kautta. Baariinhan en nämä jalassa lähtisi, ruokakauppaan kylläkin. Ulkoilutarkoituksiin aivan täydelliset, suojaavat lumelta, pakkaselta ja märältä. Parasta ehkä on, että pitävät varpaat (ja nilkat!) kuivina ja ovat jalassa todella mukavat. Eivätkä ole moksiskaan kovasta käytöstä ja märkyydestä. Kumipohja pitää tuntuman tienpintaan ja käyttäjän pystyasennossa. Niin helppoa. Totuus vain on, että Suomen talvessa tällaiset kengät tarvitsee. 

talvikengät5

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä korolliset nilkkurit. Nämä vedetään jalkaan kun on rientoja ja juhlallisuuksia, joihin jokasäänsaappaat eivät kelpaa. Nämä jalassa voi kävellä lyhyen matkan varovaisesti ja sitten edustaa/bailata sisätiloissa. Vuodenaikaan sopivat, mutteivat kaikkein käytännöllisimmät. Omat talvikorkkarini ovat Clark's -merkkiä, mustaa nahkaa, joissa on sivulla raflaava solki. Niitä täytyykin jossain vaihessa esitellä. Ovat palvelleet jo kolmen talven ajan. Nämä herkulliset Louboutinit kyllä kelpaisivat myös! Ulkokäyttöön Louboutineihin pitää muuten vaihtaa puolipohjalliset (ainakin  Tampereella suutarilta löytyi jo punaiset puolipohjat, joten ulkonäkö ei kärsi liikaa!).

Noin. Viidet kengät syyskuusta vappuun. Unohtuiko jotain?

7 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

3,4 puuttuvat. 5 panostan ihan liikaa :D


xx Heidi Caterina

SearchingforLBD.blogspot.com

Hanna kirjoitti...

ei.

Anonyymi kirjoitti...

Minä kyllä itse kaipailen matalavartisia talvikenkiä. Oon harkinnut talvi converseja, mutta jos ne on samanlaiset luistimet kuin mitä kesäversiot on liukkailla niin auts.

pirjo sylvia kirjoitti...

Tuo Panda-myssy olisi tyttäreni mieleen - pitääpä harkita tilaamista.

Tinde kirjoitti...

Pirjo Sylvia: Tuo panda-myssy on kyllä ehkä maailman söpöin! Tarvitsen itsekin sellaisen aivan ehdottomasti (lasten osastoilta varmaan etsittävä..).

Heidi: minulla on vain kateuden sekaista kunnioitusta kaikkia teitä superleidejä kohtaan, jotka kipitätte koko talven korkeissa koroissa. Vau! You go girl ;)

Hanna: ei mustakaan!

Vaikka anonyymillä kyllä on ihan hyvä pointti noissa tennareissa, koska vannoutuneita tennarityttöjä on paljon! Jos löytäisi vaikka noiden uggien tilalle tennarit? Itsekin joskus vedin niket jalkaan kauppareissuksi, mutta ovat kyllä niin liukkaat, että olen luopunut niistä talvikuukausiksi. Mutta kerro jos löytyy hyvät! Ainakin miehille tuntuu olevan aika kivoja pörrövuoritennareita olemassa.

Tanja kirjoitti...

Hei, päädyin googlella tänne, kiinnostaisi tietää millä suutarilla Tampereella oli niitä punaisia pohjia?

Tinde kirjoitti...

Hei Tanja!

Louboutininpunaisia puolipohjallisia Tampereella laittaa Tuomikirkonkatu 21:stä löytyvä suutari. Nettisvut täällä:
http://www.avainsuutari.fi/

Kerro miten käy! :) ihanaa kevättä!