perjantai 17. helmikuuta 2012

Kestitsemiskirja.

Rakastan kauniita muistikirjoja ja paperitarvikkeita. Liian usein ihanat vihkoset jäävät vaille järkevää käyttötarkoitusta, mutta tällä lintukirjasella on tärkeä tehtävä.
Olen kirjoittanut kirjan ensimmäiselle sivulle "Tiinan kestitsemiskirja". Se toimii ikäänkuin muistikirjana niistä kesteistä, joita olen emännöinyt. Kirjaan on kirjattu mitä on tarjolla, keitä on kutsuttu sekä ostoslista kyseisiä tsembaloita varten. Lopputuloksena on valmiita menuja erilaisiin kyläilyihin sekä muisto illasta ja vieraista. ...vieraskirjakin olisi toisaalta kiva.

Kirja on palvellut hyvin ja voin suositella ideaa eteenpäin. Ainoa häpeää aiheuttanut hetki oli, kun unohdin kestitsemiskirjan kauppareissun päätteeksi Citymarketin ostoskärryyn. Menin hakemaan sitä infosta, ja tottakai tädit olivat lukeneet, mitä kirja piti sisällään. Kyselin sitten, että "onko näkynyt sellaista kovakantista muistikirjaa, jossa on lintu?" ja täti vastasi "joo, on täällä tämmöinen... Tiinan kestitsemis.." "Joo, se se on. Kiitooos!". Aargh. Jos hankitte oman kestitsemiskirjan, niin ehkä sille kannattaa antaa joku vähemmän nolo nimi. Tai sitten kannattaa olla jättämättä sitä ostoskärryihin Kokkolan Citymarketissa.

Huomenna 3-vuotissynttärit ja illalla ihania ystäviä tulossa kylään!

4 kommenttia:

pirjo sylvia kirjoitti...

Kestitsemiskirja on hyvä idea - itseäni harmittaa etten ole sellaista aikoja sitten aloittanut.

Tinde kirjoitti...

Ei koskaan ole liian myöhäistä! Vaikka toki ihanaahan olisi, jos kaikista vanhoistakin pidoista olisi jäänyt paperille muisto.

Täytyy vain pitää ahkerasti uusia :)

Laiza kirjoitti...

Ihana tuo kestitsemiskirja. Minä aina mielessäni suunnittelen ystävien kestitsemistä, sitten tulee jotain esteitä, etteivät vieraat pääse tai olen itse sairaana tai jotain muuta. Noh, ehkä vihdoinkin ensi kesänä saan pidettyä jotain kekkereitä. Asuntoni ei ole mikään hirvittävän iso, joten ei täällä viihtyisästi voi kovin montaa ihmistä kestitäkkään. Kesällä voi hyödyntää terassia.

Tinde kirjoitti...

Kyllä kestitsijä keinot keksii!

Ja hyvät kestit tulee pienelläkin porukalla :) Lisäksi, vaikka kirjaan tulisi vain kaksi tai kolme merkintää vuoden aikana, niin jonkin ajan päästä niitä on kuitenkin jo mukava määrä. Voihan sinne merkitä vaikka nekin kestit, joilla on itse saanut olla vieraana ja reseptit, joita on emännältä saanut mukaansa :)