sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Määräaikainen huolto.


Takana taas vaihteeksi pari aika kipeää ja kamalaa päivää. Voi kun saan tuon gradun matkan jälkeen palautettua, niin aion viettää erittäin seesteisen kevään.

Enivei, rutiinit tekevät Dalai Laman mukaan onnelliseksi ja yksi erittäin terapeuttisista rutiineista on kaikenlainen puhdistautuminen. Näin myös meikkisiveltimien kohdalla. Omat siveltimeni tulevat lähes sataprosenttisesti The Body Shopista, joiden hinta-laatu-suhde on mielestäni aivan lyömätön.
Tässäpä ryönäiset siveltimeni ennen pesua.

Kun satsaa hieman hyviin siveltimiin, on niillä myös pitkä elinikä. Kuitenkin uskon, että monet heittävät siveltimensä liian herkästi pois. Usein pesusta kuoriutuu lähes uudenveroinen sivellin. Puuterihuiskut ja poskipunasiveltimet keräävät muuten aivan uskomattoman määrän meikkijäämiä! Perusteellinen vesipesu olisi hyvä suorittaa vähintään kahden-kolmen viikon välein. Ammattilaiset kai suosittelevat päivittäistä pesua, mutta nuo omat pesuvälit tuppaavat kyllä venähtämään vähän pidemmiksi...
Pesuun käytän Duroyn meikkisivellinsaippuaa (tuo valkoinen pala vasemmalla), joskin myös jokin edullinen meikinpoistoaine soveltuu hommaan vallan mainiosti. Kallista ei kannata käyttää.

Omista siveltimistä osa on melkoisen vanhoja. Toinen isoista puuterihuiskuista ja poskipunasivellin ovat olleet käytössä jo pari vuotta, ja pysyneet säännöllisen pesun ansiosta oikein hyvässä terässä. Ainoat siveltimet, jotka korvaan säännöllisemmin (kestävät muutaman kuukauden) ovat leveät luomivärisiveltimet, joiden materiaali kuluu käytössä. Ovat kuitenkin ihan ehdottomat silmämeikin teossa!
Ah, ihana puhtaus!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

Vinkkaanpa sinulle helposta keinosta pitää siveltimet hygienisinä ja meikki siistinä. Kicks-kosmetiikkaliikkeistä saa heidän oman merkkistään siveltimien puhdistusainetta. Itse käytän tätä joka meikkauksen yhteydessä niin, että kun olen käyttänyt esim. poskipunasivellinta, suihkautan tuotetta siveltimeen, pyyhkäisen puhtaalla talouspaperilla palalla kerran-pari, ja kas - minulla on aina puhtaat siveltimet, eikä niitä tarvitse veden kanssa liotella. Myös meikkipussi pysyy puhtaana, kun siellä ei ole meikkisiä siveltimiä. Tuote käy myös meikkivoidesiveltimille. Voi olla, että markkinoilla on muitakin vastaavia spray-tuotteita, mutta tuo Kicksin on tosi edullinen, riittoisa ja toimii!

T. Riikka

Tinde kirjoitti...

Kiitos vinkistä! täytyy ehdottomasti tsekata spray-puhdistajat! kuulostaa houkuttelevan helpolta! :)