perjantai 6. tammikuuta 2012

Britanniasta Suomeen ei voi matkustaa ongelmitta.

En tiedä muistaako kukaan miten kävi kun viime keväänä yritin päästä Lontoosta takaisin Suomeen? Onneksi muistiaan voi virkistää lukemalla tämän. Pyrkimyksemme palata kotimaahan ei tällä kertaa päättynyt juurikaan paremmin.

Meille soitettiin jo matkan alkuvaihessa, että KLM halusi ylibuukkauksen takia vaihtaa paluulentomme glasgow-amsterdam-helsinki -lennoista glasgow-manchester-helsinki -lennoiksi, jotka olisivat nopeammin perillä ja saisimme vaivanpalkaksi vielä lentovoucherin tai käteistä rahaa. Mikä diili! Tottakai! Ajatuksena oli vieläpä hankkia näillä vouchereilla lennot Lontooseen kun viikon päästä lähdemme häämatkalle.

Viimeinen yö Glasgow'ssa sujui painajaismaisissa merkeissä, myrsky jylisi niin, että hotellin ikkunat tuntuivat tulevan sisään ja ylimmässä kerroksissa kattopaneeleiden välistä tuuli suoraan käytäville. Lentomme Manchesteriin olikin sitten hieman myöhässä, mutta luulimme silti ehtivämme. Kun pääsimme vihdoin pienkoneesta ulos (aivan HIRVEÄ lentomatka!), saimme pian selville, että Helsingin kone oli juuri lähtenyt ja uutta yhteyttä olisi odotettava seuraavaan aamuun. KLM toki piffasi meille hotellin sekä neljän tunnin illallisen (=normi-illallinen, jota sai odottaa neljä tuntia eri vaiheissa). Seuraavana aamuna lento Manchesterista Helsinkiin vihdoin lähti ja saimme lähteä edelleen karmivissa keliolosuhteissa ajelemaan Helsingistä Kokkolaan. Oma sänky ei ole ikinä tuntunut näin hyvältä.
Kaisa odottaa lennokonetta Glasgowssa.
No nyt sitten hirveä parin päivän härdelli ennen kuin matkaamme Meksikoon 10.1. Haasteita: passi vanhentuu ja hain tänään Kokkolan poliisiasemalta uutta, jonka voin ottaa mukaan lentokentän poliisin pisteestä. Lentovoucherit KLM:ltä eivät tietenkään tulleet perille ajoissa, joten nyt lennot on tilattu muualta, oikealla rahalla. Olen irtisanonut asuntoni Tampereelta ja se pitää muuttaa ennen tammikuun loppua. Mikko ja veljensä Pekka ovat menossa huomenna hoitamaan tämän. Kiitos, kiitos, kiitos ritarit! En voi ilmaista kiitollisuuttani mitenkään riittävästi.

Emme näköjään myöskään pääse äänestämään presidentin vaaleissa! OMG. En olisi ikinä kuvitellut, että näin voi käydä minulle! Vetoan teihin nyt hyvät lukijat: äänestäkää Pekka Haavistoa minunkin puolestani! Pääsen mukaan sitten toiselle kierrokselle, joten jos oma ehdokkaasi on varma läpimenijä, niin voisitteko sympatiasta äänestää Haavistoa, jotta pääsisin sitten äänestämään häntä kakkoskierroksella? PLIIIS! Uskomatonta, että minulle voi käydä näin!

No, enivei, pientä säätöä ilmassa siis, ja mieli tekisi vain nukkua peiton alla jonnekin ensi kesään asti.

Yhden ystäväni mottoa lainatakseni: asioilla on aina tapana sutviintua.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

Ennakkoäänestys ulkomailla edustustoissa toimitetaan ensimmäisessä vaalissa 11.–14.1.2012 sekä mahdollisessa toisessa vaalissa 25.–28.1.2012.

Terveisin kokkolalainen ennakkoäänestystyöntekijä :)

Tinde kirjoitti...

Hei!

Kiitos vinkistä, mutta asia on tuskallisesti tiedossa. Meksikossa ainoa lähetystö on Mexico cityn suurlähetystö, jonne on parin tunnin lentomatka lomapaikasta. Lähdössä ollaan siis 10.1 ja palataan vasta 26.1.

Oon aivan uskomattoman rikki tuosta vaaliasiasta, koska olen AINA äänestänyt ja nytkin se olisi minulle niin tärkeää. Olo on kuin pahimmalla isänmaan petturilla, mutta kaikki vaihtoehdot katsottuina nyt on vaan niin, että ensimmäisellä kierroksella en pääse vaikuttamaan. Byyääääh!!!!