keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Tinde neuvoo isoja siskoja.

Minulta on kysytty tästä asiasta PALJON. Ehkei nyt ihan kaduilla pysäytetä, mutta töissä, harrastuksissa, sosiaalisissa riennoissa ja blogin kommenteissa sekä facebookissa. "Tiina, mistä sä ostat sun vaatteet?" sekä viimeisimpänä "Voisitko antaa vinkkejä  nettikaupasta, mistä vois löytyä tällaselle isommalle tytölle jotain kivaa vaatetta?".

Piti oikein pysähtyä miettimään. A) Mistä ihmeestä oikein ostan vaatteeni? Niitä on kunnioitettava määrä, mutta MISTÄ ne on hankittu? B) Onko minulla yleisluontoisia vinkkejä antaa siihen, mistä löytyy isommissakin koissa oikeasti kivoja vaatteita?

Tähän väliin linkki. Siskoni avautui asiasta omassa blogissaan juuri äsken. "Evans on kauppana painajainen, katso linkki. Se on juuri sitä mitä vihaan sydämeni pohjasta - tehdään suurempien kokojen kauppa, jonka vaatteet ovat tanttamaisia, rumia ja epäimartelevia. Konsepti isokokoisille naisille on kiva ja hyvä asia, mutta samaan aikaan tämä (niin monen muun saman konseptin ketjun tavoin) lähtee olettamasta, että isompikokoisen naisen kuuluu laittaa muodot piiloon ja asettua muotimaailman ulkopuolelle." Näin kirjoitti siskoni Hanna.

Ongelma ei tosissaan ole yksin brittisiskojen. Juuri kun näin aivan ihanat kevätfarkut Lindexissä, havaitsin sovituskopissa, että takapuoleni ei millään keinoilla puristu niiden sisäpuolelle. Lindex (kiitos vaan!) on kaiken lisäksi lopettanut normivaatteiden valmistamisen kokoon 46 asti, ja valmistaa nykyisin vain 44 kokoon saakka. Kaikki housut eivät siis enää mahdu. Vaelsin sinne naapuriosastolle, jossa minua tervehtivät korkeavyötäröiset bootcut -farkut (ja korkeavyötäröisillä en tarkoita oikeasti korkeavyötäröisiä trendifarkkuja, vaan napaan asti ulottuvia, pussittavia tätifarkkuja!). So not kevät 2011! Lähdin vihastuksissani kotiin.

Salaisuuteni tuleekin tässä: ole kranttu. Ole tinkimätön, valita myyjille, älä osta huonosti istuvaa ja halpaa, älä osta silloin kun on pakko, tee taustatyötä. Ostan paljon ulkomailta. Varmaan ei ole yllättävää, että jenkeissä on parhaat apajat isompien kokojen markkinoilla. Mutta on siellä paljon roskaakin. Farkkusuosikkejani ovat amerikkalainen CJ by Cookie Johnson, jota myy Nordstromin nettikauppa. Ei ehkä halvinta, mutta istuvat täydellisesti. Oprah sekosi näistä farkuista, ja ne on nähty monen jenkkistarankin päällä. Toinen suosikkini on Monsoon, jonka nettikauppa on hiljattain ruvennut myymään myös Suomeen. Monsoonilla ei ole mitään omaa Plus -sarjaa, vaan he valmistavat lähes kaikkia vaatteita kokoon 22 asti (Suomen 48-50). Tämän vuoksi farkkujen ja housujen leikkaus on trendikäs ja mekot istuvat niin, että vyötärö tulee esiin. Love it. Eritysesti juhlamekoissa Monsoon on täysin lyömätön.

xl casual

Toinen viimeaikainen toive oli, että blogissa esiteltäisiin vaatteita, joita saa kokkolalainenkin. No tässäpä nyt kollaasi nettikaupoista löytyvästä xl -valikoimasta, jota kehtaisin itsekin käyttää!

harmaa toppi - gina tricot (ei xl -mallistoa, mutta neuleet, t-paidat jne. kehotan hankkimaan normimallistoista, koska ovat parempilaatuisia ja istuvat napakammin)
farkut - lindex Generous
tennarit - h&m
laukku - Mulberry
printtimekko - KappAhl XLNT
vyö - gina tricot (mahtuu aivan varmasti!)
raitaneule - Christelle & co, stockmann.fi
sininen paita - KappAhl XLNT
khakihousut - KappAhl XLNT

Laitan myöhemmin vielä aiheesta lisää. Erityisesti juhlamekoista! Tämä kombo oli nyt aika casual :)

Ihania ja aurinkoisia kevätpäiviä! Muistakaa ulkoilla!

Tinde

3 kommenttia:

Ulla kirjoitti...

aivan hirveä farkkukuume! haluaisin päästä leggarikierteestä eroon (so last season :D), mutta tuo vauvanjälkeisjuttu-uloke tuossa navanseutuvilla vaikeuttaa asioita. ehkä teen vielä muutaman vatsalihasliikkeen ja ostan ne farkut syksyllä.

Tinde kirjoitti...

eihän kesähelteillä voi farkkuja käyttää muutenkaan! :D

Mutta rakas ulsson, teillä ei kyllä ole mitään esteitä farkunkäyttöön, koska teillä on niin herkullinen takapuoli.

Tinde kirjoitti...

ja ei kait leggarit poistu muodista niinku ewa?? pliiis!!!