keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Suuri takkipostaus.

Mitä tulee vaatteisiin, kannatan vahvasti "osta vähemmän, osta paremaa" -ajattelua. Harva vaate kestää oikein valittuna yhtä hyvin aikaa ja käyttöä kuin laadukas takki. Eikä takkejakaan tarvita kuin viisi!
takki1


Jokaisesta vaatekaapista tulisi löytyä klassinen ja hyvin istuva trenssi. Kuvassa näkyvä ihanuus on Burberryn klassikkotakki ja maksaa tonnin. Omani on vähän vaatimattomampi, ostettu pari vuotta sitten Lontoosta Gapilta. Siinä ei ole kaksirivinapitusta, joka ei ole rintavalle kaikkein helpoin malli. Huomiota täytyy kiinnittää istuvuuteen, oikeaan värisävyyn ja materiaaliin. Olen todennut, että napit kannattaa ommella itse kiinni. Mikäli takki on muutoin täydellinen, on nappien ompelu tai vahvistaminen pienenpieni vaiva.

takki2

Ostin oman biker -takkini jo neljä vuotta sitten Halosen syysmallistosta. Se on pehmeää nahkaa ja olen käyttänyt sitä todella ahkerasti. Se näyttää edelleen uudelta ja vain paranee käytössä. Napakasti istuva nahkarotsi on naisellinen ja rock'n'roll samaan aikaan. Se sopii mekkojen, farkkujen, puvunhousujen ja hameiden kanssa. Kiinnitä valinnassa huomiota kivoihin yksityiskohtiin, mutta valitse niukka ja klassinen malli. Jotkut jopa väittävät, ettei takin välttämättä tarvitse mahtua kiinni. Itse kyllä suosittelen kiinni menevää takkia ihan syystuulienkin takia, mutta älä ainakaan hanki liian isoa rotsia. Myös jäykkä ja liian paksu materiaali spoilaavat takin.

Kuvassa muuten myös ihana, Sköna Clarasta vasta hankkimani pääkallohuivi. Ester Elenoran silkkihuivi on juuri sopivassa määrin herkkä ja romanttinen, toisaalta raflaava ja rock. Kuuluu kevätsuosikkeihini!
takki3

Kun syksyiset ilmat taas kylmenevät (ei ajatella sitä nyt!) on kiva vetää päälle lämpöinen parka. Tässäkin perinteinen leikkaus toimii parhaiten, kannattaa kuitenkin etsiä persoonallisia yksityiskohtia. D&G:n parkassa on ihana pörrövuori. Huppu on syystakissa mielestäni ehdoton ominaisuus. Parka suojaa tuulelta ja sateeltakin ja sopii melkein kaikkien asujen kanssa.
takki4


Vaalea pikkutakki on sporttinen ja monikäyttöinen. Se sopii vappupiknikille ja pyöräretkille. Sen voi sujauttaa mekon päälle tai yhtä hyvin käyttää farkkujen ja tennareiden kanssa. Pikkutakki rakastaa kevättä ja kesää, se menee muuten pieneen tilaan, ja sen voi pakata laukkuun mukaan vain siltä varalta, että illalla sattuukin vähän tuulemaan.

takki5


Untuvatakista puhuminen tuntuu toki kamalalta ennen kesää. Itse aion kuitenkin näin keväällä käydä eräässä takkivarastossa ostamassa itselleni Joutsen -merkkisen untuvatakin, mikäli oikea koko vain löytyy. Nykyinen toppatakkini on palvellut käytössä pari vuotta hyvin, mutta sen hihat olivat alunalkaenkin hieman liian lyhyet ja pituutta voisi helmassakin olla enemmän. Kunnon untuvatäkki ...ei kun takki!... on upottava, lämmin ja sen alle mahtuu parikin neule- ja vaatekerrosta. Sen täytyy talvipakkasissa olla mukava ja upottava kuin makuupussi. Ja huppu on jälleen aivan ehdoton ominaisuus! Pitää kylmän ja lumen ulkopuolella. Tämä on sijoituskohde.

takit6


...taas vähän huijasin! Näiden viiden perustakin lisäksi tarvitaan yksi, fantastinen juhlatakki, joka päällä voi mennä vaikka oopperaan, balettiin tai linnan juhliin. Siinä voi olla upeita yksityiskohtia, teatraalisuutta ja väriäkin. Ja sitten tarvitaan tietysti myös sporttinen takki pururadalle. Aion hankkia tämän Niken vielä kevään aikana.

Ei muuta kuin takkiostoksille! (tai pesettämään ja kunnostamaan niitä jo olemassaolevia takkeja..)

Pusss,
Tiina

1 kommentti:

Ulla kirjoitti...

samaistun tuohon karvaiseen parkaan :)
mukava postaus taas, tindemussu!