maanantai 17. syyskuuta 2012

Upea Istanbul.

Elokuun viimeisen viikon vietimme ihanien ystävieni Saijan ja Kirsin kanssa Istanbulissa. Kerta oli meille kaikille ensimmäinen ja odotukset olivat aika epämääräiset. Halusimme yhdistellä löhölomaa ja kaupunkilomaa, johon 6 päivää oli suoraan sanoen aivan liian lyhyt aika. Kuitenkin valitsimme hotellin aika kaukaa kaupungin keskustasta allasosaston perusteella. Ehkäpä bloggailen matkasta vielä vähän enemmänkin, mutta tässä nyt kuva-aarteita siitä yhdestä vähän epävakaisesta päivästä kun lähdimme Saijan kanssa syvästä Aasiasta Istanbulin eurooppalaiseen keskustaan.

Hotellistamme kulki dolmus -bussi (minibussi, joka ei maksa lähes mitään ja joka huikataan kadun varrelta pysähtymään) Istanbulin Aasian puolen keskustaan Kadiköyhin. Tuolloin vähän sateli, joten pidimme sadetta herkullisten baklavien merkeissä katukahvilassa.
Reissun paras kuva. Ihan aidosti! Silmät kun vielä olisi saanut auki.
Kadiköyn keskustasta Eurooppaan pääsee eurolla laivakyydillä, joka kesti n. 10 minuuttia.
Laivan jälkeen kiinnosti vessa.
Tämä ei edes ole suuri basaari, vaan vain jokin rändöm basaari sataman lähellä.
Uusi moskeija, uusi look.
Uusi moskeija on yksi Istanbulin upeista moskeijoista. Sinne pääsevät länkkäritkin, joskin päähän tosiaan kietaistaan huivi. Lisäksi on pidettävä huoli, että polvet ja olkapäät on peitetty. Ja kengätkin tietysti otetaan jalasta pois. Tuo pehmoinen kokolattiamatto paljaiden jalkojen alla on muuten aika miellyttävä!

Pääsimme myös suureen basaariin, joka oli mittasuhteiltaan kyllä suorastaan uuvuttava. Positiivinen seikka kuitenkin oli, että basaarin tarjontaan sai tutustua suhteellisen rauhallisissa merkeissä. Toki kaupanteon ja tinkimisen perinne oli basaarin kujilla läsnä, mutta kieltävä vastaus uskottiin ja myyjät olivat kohteliaita. Näin ei todellakaan kaikissa maailman basaareissa ole asian laita!
Illalla suunnistimme uuden keskustan puolelle Karaköyhin syömään. Löysimmekin aika herkullisen ravintolan nimeltään The Bank, jossa raskaan päivän jälkeen ruoka todella maistui.

Ei ihan heti tule mieleen, milloin olisi ollut yhtä uupunut. Ehkä meikitön päivä oli aivan hyvä idea, koska meikit olisivat kyllä varisseet pitkin naamaa.
 Ja veneellä takaisin Aasiaan. Huoh.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Istanbul on todella hieno kaupunki, ja sielta kannattaa matkata saarille & Mustaa merta kohti