maanantai 24. syyskuuta 2012

Maailman paskin valmistujaislahja.

Valmistuin maisteriksi keväällä. Olen saanut monia ihania onnentoivotuksia ystäviltä, suvulta ja perheeltä. Ehkä kaikkein hienoin toivotus tuli kuitenkin taannoin postissa ammattiliitolta. Entinen SVAL, nykyinen Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut muisti vastavalmistunutta ensinnäkin jäsemaksulaskulla ja toiseksi ihan supersiistillä ja monikäyttöisellä motoristihuivilla.

For real, man?


Käsitykseni on, että liiton vastavalmistuneista jäsenista jonkin näköinen enemmistö on naisia. Eivätkä yhteiskunta-alalle valmistuneet miehetkään varsinaisesti mitään motoristityyppejä luullakseni ole. Myönnettäköön, että oletusteni taustalle minulla ei ole esittää mitään faktatietoja (voihan olla, että liitto on tehnyt laajankin taustatutkimuksen ja päätynyt juuri tähän nimenomaiseen tuotteeseen). Kuitenkin uskon vakaasti, että tämän motoristihuivin kaltainen tuote menee haaskeille tällä kohderyhmällä.
...löytyisikö tälle kuitenkin käyttöä?
Seuraavaksi olen listannut satunnaisessa järjestyksessä 10 parempaa lahjaideaa ammattiliitolta vastavalmistuneelle:

1. Koostettu tietopaketti vastavalmistuneen palveluista (tämän pitäisi olla itsestään selvä!)
2. Kutsu mentorointiohjelmaan (duh?!)
3. Silmälasien / näyttöpäätteen puhdistusliina ja -aine (varmuudella molempia tai jompaa kumpaa käyttää tasan 100% alalle työllistyvistä)
4. Lahjakortti / alennuskortti johonkin liiton yhteistyökumppanin palveluun tai tuotteeseen (näitä mm. Tallink Silja, Viking Line, Sokos Hotellit, Klaus K., Naantalin kylpylä, readme.fi ja Teboil).
5. Jäsenkortti (puuttuu minulta, pyytänyt kahdesti puhelimitse uutta - tuloksetta)
6. Apupaketti työhakuun
7. Skumppapullo (useampi yhteiskunta-alan korkeakoulutettu käyttää alkoholia kuin motoristihuivia. Fakta.)
8. Logolla varustettu muistikirja / kalenteri / muistitikku
9. Kutsu johonkin jäsentilaisuuteen (Valmistuneille / nuorille, työssäkäyville jäsenillehän voisi järjestää omat vuosipäivät?)
10. Lämmintä kättä.

Noin. Siinä ehdotukseni. Nyt olen yrittänyt vaikuttaa asioihin. Hyvä Tiina, yhteiskunta-alan korkeakoulutettu!

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Siis sä oot saanu Buffin lahjaksi? Vau! :) Toi on ihan paras keksintö ikinä, ainakin treenaavalle ihmiselle. Mä omistan noita varmaan yli kymmenen, useissa eri väreissä. Talvilenkillä kaulanlämmittäjänä, kevyenä pipona keväällä/syksyllä, hikipantana salilla tai vaikka pitämässä hiuksia pois tieltä kasvoja pestessä. Käyttötarkoituksia on monia, yksi niistä toki tuo sun hehkuttama moottoripyöräily.:D

Elli kirjoitti...

On kyllä melko omituinen lahja mutta toisaalta tuohan taipuu hyvin huiviksi vaikka lenkille tai pyörereissulle.

Tinde kirjoitti...

Hahaha! Tämä "buffihan" nousi siis aivan arvoon arvaamattomaan. Pitäisiköhän järjestää ensimmäinen blogiarvonta?

Hiuspantoja ja kevyitä treenipipoja kaapista jo löytyykin. Kaulahuiveja myös. Toki tuollainen tekninen kangas (tässä tapauksessa aika epämukava polyestermäinen tendenssi) on treenailuun varmasti juuri sopiva. Esteettisesti kuitenkin tämä SVAL:n yksilö on vähän rujon puoleinen omaan makuun, eivätkä väritkään miellytä.

Hei, oliko muuten niin, että survivorissa naiset käyttivät näitä buffeja myös toppeina? (Tämä on tätä omaa yksilöäni katsellessa aika häkellyttävä ajatus, koska luulen, ettei 3-vuotias kummipoikanikaan saisi sitä ylleen vedettyä). :D

SaraCupCakez kirjoitti...

Hahaaa! Ihanaa olla töissä tylsistyneenä ja sitte lukee tää juttu :D Sä oot hauska :3

Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut kirjoitti...

Onnittelut vielä kertaalleen valmistumisesta ja kiitokset palautteesta.
Liiton nimenmuutoksen yhteydessä teetimme mm. putkihuiveja jaettavaksi eri tilanteissa. Huivissa pystyimme hyvin hyödyntämään liiton uutta graafista ilmettä. Haluamme tukea jäsentemme (työ)hyvinvointia: ulkoiluun ja esim. pyöräilykypärän alle huivi sopiikin oikein näppärästi.
Lahjaehdotuksesi olivat hyviä. Otamme ne huomioon, kun kehitämme palveluita.
Hyvää syksyn jatkoa!
yst. terv.
Kati Ahtiainen
viestintäpäällikkö

pihi nainen kirjoitti...

Ei itku, nauroin niin makeasti tälle huivipostauksellesi eilen illalla :D Laittelin iltapalaa ja postauksesi jäi ruudulle ja kuulin keittiöön kuinka miehenikin hekotteli törmättyään postaukseesi. Blogiarvonta olisi loistoidea lahjayksilöllesi! :D

Tinde kirjoitti...

Kiitokset kommentista! :) Pakko sitä paitsi nyt loiventaa mielipidettä; sain jo ystäviltä ja lukijoilta palautetta, että tällainen putkihuivi onkin todella monikäyttöinen - myös muille kuin motoristeille :D Yksi ystävä vielä muistutti, että kannattaa olla kiitollinen, että ammattiliitto muistaa vastavalmistunutta ylipäätään. Kiitos muistamisesta siis ja mukavaa syksyä!

Anonyymi kirjoitti...

Oi oi oi... :D
Huutonaurua pääsi täältäkin :D
Minunkin täytyy myöntää, että liputan näiden tuubien puolesta.

Nimimerkillä
Illalla tuubin kanssa lenkille