maanantai 11. kesäkuuta 2012

Hickarö Beach Restaurant.

Meille kokkolalaisille eräs funkkisrakennus seitsemän sillan tien varressa on erittäin tuttu näky. Seitsemän sillan tiehän on kuvankaunis rantatie, joka vie vesistömaisemissa matkalaisen Kokkolasta Pietarsaareen. Lähellä Kokkolaa (hyvän pyörätien päässä!) sijaitsee Hickarö, joka on saanut uudet, upeat yrittäjät. Tsekkaa nettisivut!

Paikan tunnistaa tästä öhöm... retrohenkisestä kyltistä. Itsehän ihannoin tuota funkkistyyliä yli kaiken. Jossain vaiheessa kattava remontti on kuitenkin ajankohtainen. Tällä erää yrittäjät ovat aloittaneet muutoksen tärkeimmästä eli keittiöstä. Ruokalistalla on n. 5 asiaa, ja ne kaikki on suunniteltu ja tehty huolella omassa keittiössä, paikallisista raaka-aineista! Alla Hickarö Burger, jossa itse tehty pihvi ja leipä (EDIT: Leipä tulee Pietarsaarelaisen Bergswallsin leipomosta ja on lisäaineetonta. Kiitos Tanjalle korjauksesta). Jauheliha on Linnusperästä.
Valmispakasteita ei tästä ravintolasta tosiaan saa. Ensi kerralla koetan lohikeittoa! Tästä tulee nimittäin kesän kantapaikka, jos kelit vain suosivat.


Yksi kehityspyyntö listalle: voisiko valikoimista löytyä myös kasvisburger? Nyt ainoa kasvisvaihtoehto oli salaatti, ja tiedän, että kasvissyöjätkin haluavat joskus herkutella. Lisäksi itse tehdyt kasvispihvit ovat helppoja, halpoja, ja siitä huolimatta niitä ei saa lähes mistään! Mietintämyssyyn, kiitos!

Vielä korostettava, että OMG, kuinka hyvää!!!
Hickarö on tosiaan mukavan pyöräilymatkan päässä keskustasta. Lisäksi Hickaröstä voi vuokrata kajakin päiväksi. Tätä olemme Mikon kanssa menneinä kesinä harrastaneet, ja varmasti tänäkin kesänä, kunhan vedet vähän lämpenevät.

Räps. Räps. Kaisan kanssa kuljimme tällä kertaa pakulla, joten kuva merimaisemista on otettu auton ikkunan kautta (tai siis teknisestihän tämä ei ole meri, vaan järvi...). Seitsemän sillan tie on kuitenkin mielettömän kaunis ja voin kesälomamatkoja suunnitteleville suositella tutustumista vähän pidemmänkin matkan takaa.

Tsemppiä vielä Hickarölle! Toivottavasti ihmiset ottavat paikan taas omakseen. Kesälle ehkä live-musiikki-iltoja?

4 kommenttia:

pirjo sylvia kirjoitti...

Sattuipa hauskasti kun laitoin hakusanaksi 7 sillan tien ja löytyi tuore päivityksesi!

Ulla Nikula kirjoitti...

kiitos tiina, kun pidät kasvissyöjien puolia! :)
täytyy mennä testaamaan paikka heti kun listalta löytyy mullekin jotain syötävää.

Tanja Björndahl kirjoitti...

Hei Tiina!

Kiitos ihanasta palautteesta, olin niin iloinen kun huomasin että olit laittanut linkin meidän kotisivuille. Joudun valitettavasti korjaamaan vähäsen: emme itse leivo hampurilaisleipäämme (meitä on vaan kolme jotka pyörivät paikan koko kesän..!), mutta otetaan kaikki leipoomotuotteet Pietarsaaressa sijaitsevassa Bergwallsin perheyritykseltä, ja ne ei käytä mitään lisäaineita niiden tuotannossa. Eli hyvä vaihtoehto omaan leipään =) Yritetään saada kasvispihvi vaihtoehtona hampurilaiseen tässä kohta. Tulee heti ylös kotisivuihimme ja Facebookiin kun se on lisätty ruokalistaan! Kiitos käynnistä ja blogipostauksesta ja tervetuloa uudeelleen =) t. Tanja Björndahl, Hickarö ravintolan omistaja.

Saara & Jason kirjoitti...

Voi nam! kuinkahan pitkään syksyllä paikka on auki.. just varattiin lennot ja tullaan Jasonin kanssa Kokkolaan 7.9. :) ehkä vielä ehtii tai sitten ensi kesänä!