maanantai 20. elokuuta 2012

Lomamuistoja Tukholmasta.

Kun näitä kuvia katselee, niin oikein kouriintuu kuinka kuiva loma meillä olikaan. Muistellaan nyt silti, kun aiemmin menin lupaamaan.
Erittäin chic -iltapala vanhassa kaupungissa. Ramlösaa ja prinsessakakkua.
Jatkoimme siis Maarianhaminasta laivalla Tukholmaan, jossa viivyimme kaksi yötä. Oikeastaan emme tehneet ylipäätään mitään hirveän järkevää. Halusin käydä alennusmyynneissä ja kävelimmekin itsenäisesti kaupoille kumpanakin päivänä. Minä sain rakon jalkaan ja polvikin oli kipeä. Toisena iltana kuitenkin kävelimme Gamla Staniin tuolle yllä näkyvälle iltapalalle.

Kolmannen päivän aamupäivästä kävelimme Humlegårdeniin syömään mansikoita.
Ehkä kiinnostavin nähtävyys koko Tukholman matkalla olivat ihanat tukholmalaisiskät, jotka partioivat Humlegårdenissa trendikkäiden lastenvaunujen kanssa. Emme nähneet ainoatakaan äitiä ulkoiluttamassa vauvaa! Ja isiä oli paljon! Näimme jopa neljän iskän porukan, jotka kaikki istuivat lapsineen ja vauvoineen puiston penkeillä ja juoruilivat. Whaaat?! Kuinka ihanaaa! Milloin tämä rantautuu Suomeen?
Kävimme myös pienellä veneretkellä Tukholman ympäri, mutta en hirveästi muista siitä mitään.

Illalla hyppäsimme Viikkarin kyytiin ja palasimme buffetin kautta Turkuun. Huoh. Siinä se loma sitten olikin. Onneksi viikon päästä on edessä Istanbulin matka kahden ihanan ystävän kanssa. Todella tarvitsenkin juuri nyt välittömästi vähän lämpöä, kulttuuria ja hyvää seuraa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Lapsiaan hoitavat isät rantautuvat Suomeen sitten kun perhepolitiikalla siihen tosissaan tähdätään. Täällä Ruotsissa perhe saa esim. verohelpotuksia, jos vanhemmat jakavat perhevapaat tasan. -Kaisla

Anonyymi kirjoitti...

Ei aina kai lomallakaan tarvitse tapahtua mitään niin ihmeellistä ja repäisevää? Voi vain nauttia siitä, että ei ole kotona eikä tartte mennä töihin.

Ja noita iskä+lastenvaunut-yhdistelmiä näkyy kyllä pk-seudulla. Onpa joskus tullut bongattua iltakävelyllä yhdestä leikkipuistosta puolisenkymmentä samalla kertaa!