torstai 2. elokuuta 2012

Lomamuistoja Maarianhaminasta.

Parin viikon takainen loma on enää muisto, mutta pari lomakuvaa haluan silti kanssanne jakaa. Meillähän oli Mikon kanssa yksi säälittävä viikko yhteistä lomaa ja käytimme sen lähimatkailun merkeissä. Ajelimme Kokkolasta Porin kautta Turkuun ja seuraavana aamuna jatkoimme Silja Linen kyydissä Maarianhaminaan, jossa vietimme päivän ja yön.


Päivän pääohjelmanumero oli pyörien vuokraaminen. Ajelimme Maarianhaminan kaupungin ympäri ja nautimme hellepäivästä. Olemme molemmat vierailleet Ahvenanmaalla viimeksi lapsena ja Maarianhamina oli yllättävän ihana paikka. Kaikki oli nättiä ja kesäistä, meri on läsnä joka puolella. Pienen maistiaisen tulos oli se, että hinku kasvoi päästä saaristoa tutkimaan ja vaikka mökkeilemään vähän pidemmäksikin aikaan.

Pidimme paljon taukoja ja hengailimme erilaisilla merenrantapaikoilla. Pyöräretken jälkeen itseasiassa nukahdimme hotellihuoneeseen muutamaksi tunniksi ja vasta iltakymmeneltä könysimme keskustaan etsimään iltaruokaa.

Seuraavana aamupäivänä kävimme lähinnä kävelemässä Maarianhaminen pienessä keskustassa ja katselimme vähän kauppojakin. Keskustasta löytyy idyllinen Bagarstäganin kahvila, jossa oli tarjolla vaikka kuinka houkuttelevia herkkuja lounaasta kakkuihin. Aamupäiväisen kahvilavisiitin tarkoitus oli kuitenkin Ahvenanmaan pannukakku, joten sitä myös tilasimme.

Täytyy myöntää, ettei ollut mitään tietoa, mitä tuo "sviskon kräm" oikein on, mutta myyjä sanoi sen olevan perinteinen päällinen pannarille. Paljastui, että ahvenanmaalaiset nauttivat pannarinsa luumuhillon ja kermavaahdon kanssa. Nam. Vähän jouluista, mutta Nam!


Aamupäiväisen pannarin jälkeen jatkoimme laukkuinemme terminaaliin, josta matka jatkui Tukholmaan.

Kiitos aurinkoisesta vastaanotosta Maarianhamina. Tulemme toistekin!

1 kommentti:

Rita kirjoitti...

Lähes 50 vuotta ;) sitten tuli Ahvenanmaalla ja Maarianhaminassa käytyä. Hieno kokemus silloinkin.

Juuri tuollaisia, herkulliselta(kin) näyttäviä, pitää täytekakkujen olla!