maanantai 12. joulukuuta 2011

Banoffee Pie.

Voinemme aloittaa vihdoin tämän kiitospäivän reseptien jaon. Aloitetaan ikisuosikista ja Mikon bravuurista, eli Banoffee -kakusta.
Ensimmäisen kerran tutustuimme herkkuun Lontoon matkalla, jolloin tilasimme Banoffeeta ravintolassa jälkiruoaksi. Mikko innostui kakusta niin paljon, että etsi käsiinsä reseptin ja siitä lähtien Banoffeeta on tarjottu meillä monissa juhlissa, mm. kihlajaisissa. Kiitospäivän pöytään se sopii saumattomasti. Ja on erittäin helppo tehdä!

Tarvitset näitä: irtopohjavuoka, leivinpaperia, domino -keksejä (tai digestive), voita, kondensoitua maitoa, 2 banaania, purkki vispikermaa (tai floraa), sokeria, kaakaojauhetta.
banoffee1. Laita kondensoitu maito säilykepurkissa kiehuvaan veteen ja keitä sitä kattilassa 3 tuntia. (Nyt siis ihan rohkeasti laitat kattilaan vettä ja plumpsautat säilykepurkin sinne kolmeksi tunniksi. Säilykepurkista kannattaa ottaa paperinen etiketti pois etukäteen, mutta tämäkään ei ole pakollista). Kondensoitua maitoa saa ainakin lähes kaikista etnokaupoista, nykyään myös ihan tavallisista marketeista.

2. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Murskaa domino -keksejä n. 1 "rulla". Sulata mikrossa n. 50 g voita ja sekoita keksinmuruihin. Levitä keksimassa irtopohjavuoan pohjalle ja tasoita. (Mikäli käytät Digestivejä, laita voita tuplamäärä. Domino -keksien sisus sitoo massaa voin ohella yhteen, joten rasvaa ei tarvitse lisätä niin paljoa.)

3. Avaa kiehunut säilykepurkki VAROVASTI. Kondesoitu maito on muuttunut keitettäessä kinuskiksi. Purkki täytyy avata kun se on vielä kuuma, muutoin kinuski jämähtää. Purkissa on myös painetta, joten suosittelen tekemään purkinavaajalla kaksi pientä reikää eri puolille säilykepurkin kantta. Kinuskia tulee ulos hieman, mutta jos rupeat heti avaamaan kuumaa säilykepurkkia, kinuski tulee ulos räjähdyksenomaisesti. Avaa siis purkki ja levitä kinuski keksipohjan pälle. Pilko sitten yksi banaani ja levitä banaaninsiivut kinuskille.
4. Vatkaa kerma, mausta vaniljasokerilla. Pursota kerma kakun päälle ja pilko päälle vielä toinen banaani. Koristele kaakaojauheella (piilottaa myös banaanin tummumisen, joten kaakaojauhe on ihan must.)

5. Herkuttele!

Tässä kuva kiitospäivän kakusta, joka tosiaan on TRIPLABanoffee Pie. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että pohjassa on kokonainen dominopaketti (kummatkin "rullat"), ja kakussa on 3 banaania (2 1/2 välikerroksessa, vajaa banaani koristeena), 3 kondensoitua maitoa ja 2 purkkia kermaa (sekä vajaa purkki Philadelphiaa). Jenkkityyliinhän kaikki kakut ja "piet" ovat korkeita ja meheviä! Tässä triplakakussa on jälkiruokaa n. 10 hengelle.

Ei kommentteja: