perjantai 14. joulukuuta 2012

Ihana lahja valtiolta.

Minun piti kiittää Suomen valtiota sen syntymäpäivänä - mutta kuten ihmistenkin synttäreitä muistaessa - parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

 Sain Suomelta ihanan paketin postiin reilu viikko sitten. Olen saanut valtiolta ennenkin tosi hyviä lahjoja; terveydenhuoltoa aina kun olen tarvinnut, ilmaisen korkeakoulututkinnon peruskoulutuksesta puhumattakaan! Veronpalautuksetkin ovat kiva juttu - vaikka teknisesti kyseessähän ovat omat rahat. Kuitenkin tämä nimenomainen paketti lämmittää mieltä erityisesti. Kyseessä oli tietysti Kelan äitiyspakkaus!

 Jos haluat oman äitiyspakkauksen, seuraa näitä yksinkertaisia ohjeita:
- tule raskaaksi (tämä on tilanteesta riippuen ylivoimaisesti vaikein tai helpoin osuus)
- asioi säännöllisesti neuvolassa
- pysy raskaana (myöskin helpommin sanottu kuin tehty joissain tapauksissa)
- asioi neuvolatädin todistuksen kanssa Kelassa
- nouda äitiyspakkaus postista
Tämän vuoden pakkaushan on paljon mediahuomiotakin saanut "sukupuu" pakkaus, joka sisältää kuulemma kaikenlaista Suomi-designia. Ihanan tasa-arvoisesti kaikki tuotemerkinnäthän puuttuvat äitiyspakkauksen tuotteista, mutta tunnistin ainakin Paola Suhosen telttaprintin turkooseista tamineista.

Oli ihanaa hypistellä pakkauksen tavaroita Mikon kanssa. Minut yllätti se, kuinka paljon äitiyspakkauksessa on kaikkea! Tähän mennessä olemme lähinnä purkaneet ja pakanneet pakkauksen. Helmikuulle tultaessa pitäisi ehtiä vielä pesemään pienet vaatteet.
 Ja tuo suloinen laatikkohan on varustettu pienellä patjalla. Tuonne vauva sitten laitetaan.
Kiitos Suomi!

7 kommenttia:

Mimmi More To Love kirjoitti...

<3

Nyt haluan tuommosen äitiyspakkauksen :D

Tinde kirjoitti...

Selkeät ohjeet löytyy onneksi tuosta yläpuolelta ;)
Suosittelen!!

Anonyymi kirjoitti...

Äitiyspakkaus on kyllä mahtava etu :) Itse ollaan yritetty lasta toista vuotta onnistumatta, meillä se on ollut se hankala osuus. Ehkä hiukan henkilökohtainen kysymys, mutta kysyn nyt kuitenkin, miten kauan yrititte lasta Mikon kanssa ennen kun onnistui?

T. Kokkolalainen.

Tinde kirjoitti...

Hei kokkolalainen :)

Meillä oli alussa omat hankaluudet, joista lupaan vielä kirjoitella ihan lähitulevaisuudessa. Kuitenkin keväisen endometrioosileikkauksen jälkeen meillä tärppäsi vain parin kuukauden jälkeen, joten oltiin tosi onnekkaita sen suhteen.

Kannattaa ehdottomasti ottaa lääkäriin/gynekologiin yhteyttä, jos pientä tulokasta ei rupea kuulumaan. Aina on mahdollista, että kyseessä on jokin helpostikin ratkaistava ongelma ja muutoinkin on parasta tietää, jos jostakin kiikastaa.

Tsemppiä tosi paljon yritykseen. Henkisestikin on raskasta, kun vauva on toiveissa, eikä häntä rupea kuulumaan. Onneksi apua on saatavilla ja on olemassa monia tapoja tulla perheeksi. Iso halaus!

Tuuli kirjoitti...

Tuo raskaus kyllä pukee sua, sä aivan hehkut noissa kuvissa <3.

Ihanaa joulua teille vielä tätäkin kautta, nähdään taas sitten ensi vuoden puolella :)

Piparminttu-Pipsa kirjoitti...

Pitäisköhän sitä toista alkaa tekemään, sen verran kivalta vaikuttaa tuo uus pakkaus! :)

Tuo on niin jännittävää aikaa! :)

Anonyymi kirjoitti...

Onnea!! <3