lauantai 23. huhtikuuta 2011

Pajunkissoja.

Olen jo muutaman viikon kärvistellyt ihanien kevätkattauskuvien piinaamana. En ole pastellivärien ystävä, mutta pääsiäisenä on lupa hempeillä kevätsävyissä. Lampaanpaisti jää odottamaan maanantaita, mutta tänä iltana nautitaan pikkupurtavien lisäksi herkullisesta pääsiäiskakusta. Kas näin:

Pajunkissat kuuluvat pääsiäisestetiikkaan.
Kaikkien trullien suosikkikarkki: Jänöjussin pääsiäisrakeet.

Kakkuna toimii tavallinen täytekakkupohja, ja välissä mansikkamurskaa sekä mango-passion -vaahtoa. Päällä marsipaanipäällyste, kuten esim. prinsessakakussa. Pääsiäiskakun väliinhän sopii erittäin hyvin myös luumutäyte (jota poikaystävä kuitenkin vastusti...) tai esim. pashatäyte.

Sitten koristelu:

Kauli marsipaani pyöreäksi levyksi. Lämmin marsipaani kaulitaan kahden kelmun välissä. Apuna voi käyttää tomusokeria. Sulata sitten suklaata ja tilkka maitoa vesihauteessa. Suklaaseoksella voi piirtää pajunvitsoja kakun pintaan ja pääsiäisrakeet asetellaan tämän jälkeen kakun pinnalle pajunkissoiksi.


Nam!

Tinde

2 kommenttia:

  1. Hyvalta nayttaa! Nauttikaa Paasiaisesta!

    VastaaPoista
  2. Komia oli kakku, aivan ku ois leipomosta. Pitääpä vääntää vapuksi tuollainen kakku, koristelu ja värit vaan teemaan sopivaksi :)

    VastaaPoista

Kysy, ehdota, avaudu, hehkuta tai neuvo itse!

Kommentit ja mielipiteet ovat tervetulleita, negatiivisuus, ilkeys ja pahantahtoisuus eivät.

Kaikki kommentit moderoidaan, joten älkää hätääntykö. Kommentti näkyy vasta kun Tinde on sen hyväksynyt.